(StudentTorget.no):

Det var helt feil valg, innrømmer Truls Svendsen. Bare tøv. Hadde han kunnet gå tilbake ville han ha studert noe helt annet. 
 
– Jeg tror jeg ville begynt som kokk. Jeg elsker å lage mat. Og jeg får det til, men har ikke alle basiskunnskapene. Det kunne jeg virkelig tenkt meg, sier han.  
 
 

Møtte Harald Rønneberg

Men det er ikke helt riktig. Hadde han ikke som 24-åring tenkt at det var på tide å få seg en utdanning, troppa opp på BI mest fordi han kjente folk som gikk der, og sittet i timen akkurat den dagen, ville han vært langt unna der han er i dag. 
 
Han hadde aldri stått på en scene før. Han kunne ha meldt seg opp til revyene som ble holdt ved juletider på videregående, men det var 100 prosent lønnstillegg i videosjappa på helligdager. 
 
Så kom tredjeårsstudenten Harald Rønneberg inn i timen på BI og spurte om noen ville være med i revy. Svendsen, ja-mennesket over alle ja-mennesker, rakk opp hånda. 
 
– Det er jo ekstremt tilfeldig.   
 

LES OGSÅ: Thomas Seltzer - 2 x dropout

 

Skippertaksteam

Og det er hans tips nummer én; si ja. 
 
– Det er veldig ofte man sitter og tenker «klarer jeg det? Jeg har lyst, men..». Det må du aldri tenke. 
 
Han sa ja den gang, og det gjør han i aller høyeste grad fortsatt. Ja til å drikke seg full på TV, og, når en dame som Cecilie Skog spanderer drikke og spør, ja til å gå over Grønland på ski. 
 
– Det var langt. Og jævlig, forbanna, satans, tungt. Jeg er jo ikke en sånn fyr som skal gå over Grønland, sier han om serien «Tjukken og Lillemor», som i disse dager vises på TV 2. 
 
Det var han ikke i studietiden heller. Det var lite turgåing, men innebandy, fotball og god mat og drikke. Ellers sto han i gaten på Fornebu og informerte reisende om når og hvor ombordstigningen for Braathens-avgangene fant sted. Gjerne i 17-timers skift. 
 
– Det var topp. Helt topp. Og da kunne jeg roan resten av uka. Da burde jeg jo brukt tiden til å lese, men det gjorde jeg ikke. 
 
For det gikk i skippertak. Den største utfordringen med det å være student var rett å slett å ha disiplin nok til å sette seg ned med bøkene når det var så mye annet å finne på. Det første året var skippertakstaktikken en grei løsning, men så funka det ikke så bra lenger. 
 
– Det som var bra var at jeg fant en fyr i klassen, som jeg matcha veldig med. Han og jeg skippertaka i lag. Å jobbe i grupper og bruke hverandre er helt gull, tipser han.  
 
– Og så elska jeg sånne kompendier, legger han til, sammen med det som må være landets mest smittsomme latter.  
 

LES OGSÅ: Ole André Sivertsen har ett råd til dagens studenter

 

Lever i nuet

Han var altså ikke veldig hypp på å bli eiendomsmegler, og hadde ingen ambisjoner om en karriere verken på scenen eller skjermen. Så hva var planen? 
 
– Jeg har egentlig vært dårlig på langsiktige planer. Jeg har tatt det litt som det har kommet, men kjørt på når mulighetene har bydd seg. Jeg var 24 år gammel da jeg begynte å studere og det gjorde jeg mest fordi jeg følte at jeg trengte utdannelse, ikke fordi jeg hadde så veldig interesse for det. Så ambisjonene har kommet etter hvert. De hadde jeg ikke da jeg var ung. 
 
Det er han glad for at han har nå. Han leter etter mål hele tiden. Etter «Meglerne» og å ha gått over Grønland er han på jakt etter nye.  
 
– Det er et tips; finn ting du drømmer om. Finn mål. Noe du virkelig har lyst til. Og om du ikke klarer dem så er det ekstremt god læring i det og. 
 

LES OGSÅ: Selda Ekiz om tiden som fysikkstudent i Bergen

 

– Ikke bare sitt og les 

Svendsens beste minne og det som henger igjen etter studietiden er uten tvil revyen. Vårt beste minne av ham er kanskje den gangen han drakk seg sørpefull under «Quantum of Solace»-premieren i 2008. 
 
– Det er jo et av de beste eksemplene på at når noe går til helvete kan det være bra det óg. Det ordna seg jo. Et halvt år etterpå fikk jeg Gullruten for årets TV-øyeblikk. 
 
Festing ble det også en del av i studietiden. Gjerne på Kroa på Schous i Oslo. 
 
– Jeg var på Kroa ofte. Det gikk nok noen forelesninger bort på grunn av det. Men takk og pris for at jeg engasjerte meg i andre ting. Og for skippertak. Det er jo ikke å anbefale, men jeg var heldig. 
 
Hva er ditt beste tips til studenter i dag? 
 
– Engasjer deg. Man kan studere det man vil, men engasjer deg i andre ting også. For det første så er det gøy. For det andre lærer du kanskje ting som tar deg i litt forskjellige retninger. For det tredje så får du så mange venner og du får et kontaktnett. Ikke bare sitt å les.