Forord

Ideen til denne artikkelen fikk jeg av en bekjent som hadde laget en kokebok til sin sønn som skulle starte på studier og flytte hjemmefra.

Han skulle begynne å lage mat på egen hånd.

Sønnens bakgrunn på matfronten begrenset seg til utrykket: "Når er maten ferdig?" Det vil si et kunnskapsnivå nær null.

Redaksjonen har lagd en tilsvarende bok til StudentTorgets brukere. Dette handler om:

 

  • Grunnleggende matlaging
  • Gjøre ting så enkelt som mulig

  • Det skal smake godt

  • Ikke koste for mye

 

Det er som Ann - Kat. Hærland fortalte i en av riksavisene for en tid tilbake:

"Matlaging er ikke så enkelt som TV kokkene gjør det til."

Det tar lenger tid og krever trening. Denne kokeboken vil ta for seg middagsretter, småretter, og bakst. Du vil få en enkel innføring med det å koke, steke og bake.

 

 

Utstyr

Hva trenger du av utstyr på kjøkkenet?
Dørslag
Ostehøvel

Matvarer

Hvilke varer må du alltid  ha tilgjengelig?

Innkjøp

Hvor handler du maten?
Rivjern
Pinne

Generelle Tips

Frokost og vann!