Matfilosofi

Nøye oppmålte ingredienser eller øyemål og fantasi? Det finnes mer enn en tilnærming til matlaging.

   

Siste oppdatert: 10.09.2012


Per Chr. Bakken

iStockphoto

Annonse

 

 

 

(StudentTorget.no):

Enkelt sagt kan du lage mat på to måter:
 
Enten følge oppskriftene slavisk eller ha gode råvarer og litt tid og interesse for å skape et godt resultat med din egen touch.
 
 

1. Følge oppskriftene

 
Er du veldig matinteressert, så kan den ultimate kokebok for matnerder anbefales, nemlig Harold McGee sin On Food and Cooking som har en akademisk tilnærming til det å lage mat. I denne mursteinen av en bok på nesten 900 sider får du svar på alt! 
 
For å anbefale en bok i andre enden av skalaen så har vi det enkle, folkelige og mer brukervennlige i ”Den rødrutete kokeboken” av Ingrid Espelid Hovig. Av alle mine 150 kokebøker er det denne som har vært mest i bruk! En annen morsom og informativ bok om mat generelt er: "Franske kvinner blir ikke fete: kunsten å spise med nytelse", av Mireille Guiliano.
 
 

2. "The Italian way"

 
Ha gode råvarer, litt tid, en dose interesse og etter hvert lidenskap. Nå kan du gi gass etter hva slags humør du er i "the Italian way". Vi går hovedsakelig for denne metoden i Studentkokeboka. Litt moro skal det også være.