- Vær nøye med å starte planleggingen tidlig. Gode forberedelser og organisering før utenlandsoppholdet legger grunnlag for å få det mye bedre.
- Ta tester på du holder mål språkmessig. Testene kan du lese mer om her (dessuten lærer du jo fort når du er der).
- Forlat ikke Norge uten å ha forsikringer som dekker deg ved sykdom utenlands. Du må ha spesielle forsikringer når du er borte over lengre perioder.
- Unngå å kjøpe mange nye ting før du reiser. Bruk heller pengene utenlands og kjøp det du trenger der.
- Vær forberedt på uforutsette hendelser som sykdom, ulykker og tyveri. Ta kopi av viktige dokumenter. Ta en kopi med deg og ha en kopi hos familie eller venner. Ha alltid på deg en liste over kontaktpersoner om du skulle bli utsatt for en ulykke.
- Forvent det uventede og forbered deg selv på eventyr og nye situasjoner. Det er bedre å leve som en ”god reisende” enn en dårlig turist.
- Ta vare på deg selv. Vær nøye på hva du spiser og drikker. Trim regelmessig. Vær forsiktig med alkohol og hold deg unna narkotika og ubeskyttet sex.
- Unngå turistfeller og kjøp ikke ting som du ikke kommer til å bruke når du kommer hjem.
- Ta vare på kvitteringer på det du kjøper. Noen kjøp må dokumenteres ved innførsel. Andre kan du få igjen moms på.
- Til tross for mange forsiktighetsregler over, så gjelder det å være glad og møte mennesker man omgås med en positiv og vennlig holdning.
10 forhåndsregler/tips for studier i utlandet
Utenlandsstudier er noe som pirrer mange. Det å møte nye mennesker, kulturer og språk over en lengre periode er en erfaring for livet.

Studentkokeboka I Studentkokeboka finner du mer enn 500 oppskrifter og mer enn 100 ukesmenyer for studenter. Inspirasjon, matglede og alt du trenger for å bli en ekte hybelchéf. Gå til Studentkokeboka
Hvordan utforme en god cv

Lykkes med jobbintervjuet


Studentkokeboka I Studentkokeboka finner du mer enn 500 oppskrifter og mer enn 100 ukesmenyer for studenter. Inspirasjon, matglede og alt du trenger for å bli en ekte hybelchéf. Gå til Studentkokeboka