Lammestek er et sikkert valg når du skal servere noe godt og eksklusivt. Kraften fra lammesteken gir en perfekt saus. Og med for eksempel fløtegratinerte poter til så er festmåltidet sikret.'
Dette trenger du:
6 porsjoner
1 lammelår (ca. 2 1/2 kg)
3 ts salt
1 ts pepper
2 ts knust rosmarin
2 hakkede hvitløksbåter
1 løk i båter
3 gulrøtter
8 dl vann
Saus
ca. 8 dl steikesjy
4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
1 ss solbærsaft eller rødvin
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
Slik gjør du:
Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk. Ha vann, løk og gulrøtter i langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn et steketermometer. Pass på at det ikke kommer inn til beinet. Stek på 125 grader i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 grader er steken rosa, når det viser 76 grader er den gjennomstekt. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av steikesjyen.
Sil steikesjyen over i en kjele. Gi den et oppkok og tilsett jevningen mens du rører. Smak til med solbærsaft, soyasaus, salt og pepper.
Server lammesteken med fløtegratinerte poteter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.