Midt mellom Tønsberg og Horten, i fantastiske landlige omgivelser ligger høgskolen som har blitt transformert til en ny, moderne og unik undervisningsarena.
Vi er her for studentene! For oss er det viktig å ha utdanninger som svarer på arbeidslivets krav, og som gir studentene jobb. Alle beslutninger vi tar, og alt vi gjør, blir bedre hvis vi hører på studentstemmen. Studenten har et perspektiv vi ikke har, og gir oss et blikk på Høgskolen i Vestfold, som vi tror på.
Rektor Petter Aasen og viserektor Anne Fængsrud forteller at målet er å bygge opp et moderne Campus, som signaliserer høye ambisjoner ved å svare på studentenes forventninger og arbeidslivets krav. Og det er det absolutt ingen tvil om at de gjør. Administrasjonens holdning forteller alt.
- Selv om vi mener vi er aldri så studentvennlige, så er vi ikke studenter. Det hjelper ikke at vi lager en figur vi synes ser bra ut, hvis den ikke fungerer i praksis. Studentenes meninger har stor betydning, sier Fængsrud og smiler.
Hun er ikke i tvil, og gir oss et godt bilde av den nybygde skolen. Vi møter henne og Petter Aasen på rektors kontor. Det er absolutt ikke så skummelt som det høres ut. Tittelen hindrer de ikke ifra å være i godt humør. Høyskolens førsteinntrykk er det heller ikke noe i veien med. Vi blir møtt av en skole som fasinerer med stilig interiør, egen informasjonsavdeling og et bibliotek som visstnok overgår Tønsberg sitt gamle.
Rektor Petter Aasen og viserektor Anne Fængsrud
Arbeidslivsorientert
Høgskolen i Vestfold er en profesjons- og arbeidslivsorientert høgskole. Aasen forteller at det er kjernen i selve institusjonen, og at deres mål er å bygge disse utdanningene inn i en utdanningspyramide slik at man kan ta en bachelor-, master- og til slutt en doktorgrad (Ph.d) i alle de profesjonene som tilbys på skolen.
Anne Fængsrud nikker ivrig. Skolen har et godt tilbud, og etter ombyggingen står absolutt det moderne og brukervennlige i fokus.
-Vi har smart board og moderne teknologi på alle undervisningsrommene på skolen. Ny teknologi har jo kommet for å bli, sier Fængsrud og utdyper.
- Nå kan studentene rett og slett ta bilde av lærerens modell på tavla, og laste den inn på pc-en. For oss er det viktig å fokusere på hva vi må gjøre for at studentene skal lære best mulig.
Høy standard
Studentene Inger Lene Solheim og Kristoffer Jacobsen er veldig positive til det å være student på Høgskolen i Vestfold.
- Det er ganske flott å være student her faktisk. Det er helt vanvittig bra med forelesere som er ansatt på skolen, og som er tilgjengelige utenom forelesningstimen, sier Jacobsen tydelig fornøyd med skolevalget.
- Det er høy standard på foreleserne, og utrolig mange dyktige mennesker som jobber her.
- De er veldig engasjerte, og det er gøy når man kan se at de trives i rollen. Det er absolutt ingen tvil om at de kan det de snakker om. Dessuten har vi anonyme underveis-evalueringer, slik at vi kan si hva vi synes er bra og dårlig med undervisningen.
Solheim er enig. Hun synes også det er positivt at de kan banke på hos foreleserne for å få råd og veiledning.
- Er man ikke fornøyd kan man dessuten gi beskjed via tillitsvalgapparatet, sier hun.
Inger Lene Solheim og Kristoffer Jacobsen
Tilbud for alle
Solheim er en del av studentparlamentet, mens Jacobsen har engasjert seg i studentsamfunnet. Vi møter dem på et lyst og fint kontor som lokalisert sentralt på Campus. Som engasjerte studenter vet de hva som foregår, og det er nok av arrangementer for de som ønsker seg en aktiv studiehverdag.
- Vi har tilbud for alle! Her er det mye som skjer hele tiden, så muligheten til å sosialisere er absolutt til stede. Vi jobber aktivt med Campusmiljøet, sier Solheim og forklarer videre.
- Vi har mange felles arrangementer som spillkvelder, quiz og konserter. Det er vår jobb å sørge for å få Campus til å bli bedre på alle plan. Fysisk og psykisk helse er viktig, så det har vi fokus på. I tillegg er vi opptatt av å ha en grønn profil ved å ha fokus på å være miljøvennlig.
Og miljøvennlig det er det ingen tvil om at skolen ønsker å være heller. Kildesortering var nemlig mulig på alle de søplekassene vi kunne se.
Idrettshallen
Gode relasjoner
Etter en allerede ekstrem forvandling, ventes det dessuten på nyåpninger som studentene ser veldig frem til. Det snakkes drømmende om åpningen av en sandvolleyballbane og en fotballbane i full størrelse. Begge skal være utendørs. I tillegg har studentsamfunnet idrettslag for den sportsinteresserte, der det er hele 16 undergrupper i fotball, håndball, basket, hockey, innebandy, snowboard og klatring for å nevne noen.
I tillegg kan høgskolen skryte av et idrettsanlegg utenom det vanlige med en stor idrettshall, klatrevegg og helestudio som tilbyr blant annet spinningtimer, kettelbell og zumba for studenter og ansatte.
Rektor Petter Aasen er tydelig stolt over den nye skolen, og alle fasilitetene som tilbys.
- Denne utdanningsinstitusjonen er samlokalisert, så her er det 35. 000 kvadrat under et tak, sier han og utdyper.
- Vi ser at det skaper nye relasjoner mellom studenter på ulike fag, og mellom ansatte på ulike fagområder. Ved siden av fagutvikling er vi opptatt av Campusutvikling. Det er viktig at de to går hånd i hånd.