(StudentTorget.no):
Sommeren er i full gang de fleste steder i landet, og hva er vel ikke bedre enn å slukke tørsten med et par gode sommerdrinker? Vi gir deg oppskriftene på fire av årets mest spennende drinker.
Bakgården Bar i Kristiansand er kjent for sine gode og spennende drinker, og deler gjerne noen av dem med oss:
LES OGSÅ: Seks gode grunner til å drikke øl
Combibo
Dette trenger du:
| 
 
  | 
   | 
- 3cl Bacardi Limón
 - 3cl DeKuyper Sour Rhubarb
 - 3cl Pasjonsfruktpuré
 - 3ts melis
 - Toppes med lettpisket kremfløte
 
Fremgangsmåte:
- Alle ingrediensene er ikke like enkle å få tak i, men spør på Vinmonopolet, de har som oftest greie på hvordan tilgangen er.
 - Shake drinken med masse isbiter og sil ut i glasset.
 - Drinken har en fantastisk oransjefarge og lukter utrolig godt! Til slutt skal drinken toppes med ristet kremfløte. Trikset for å få kremfløten perfekt er å bruke litt hvitt sukker når du rister den i forkant. Serveres i et avkjølt cocktailglass.
 
LES OGSÅ: Martini - alle drinkers mor
Frisk-Is Daiquiri
| 
 
  | 
![]()  | 
Dette trenger du:
- 1 kule Frisk-Is sorbet fra Hennig-Olsen
 - 4 cl Bacardi Superior Rum
 - 3 cl friskpresset limejuice
 - 2 ts melis
 - 1 cl jordbærsirup
 
Fremgangsmåte:
- Til denne drinken trenger du en blender.
 - Ta en kule med Hennig-Olsen Frisk-Is sorbet i blenderen.
 - Fyll videre på med 4 cl Bacardi Superior Rum, 3 cl friskpresset limejuice og 2 ts melis. En dash med jordbærsirup gjør susen!
 - Bruk en håndfull isbiter i blenderen, om det blir for lite tar man bare litt mer. Fyldigheten er riktig når sugerøret kan stå i drinken uten å falle til sidene. Server i et avkjølt cocktailglass og bruk et revet appelsinskall som pynt (det gir fra seg mye god lukt).
 
| 
 
  | 
![]()  | 
Mango Daiquiri
Dette trenger du:
- 1 kule mangosorbet
 - 4 cl Captain Morgan Spiced Rum
 - 3 cl friskpresset limejuice
 - 3 ts melis
 
Fremgangsmåte:
- Til denne drinken trenger du en blender.
 - Ta en kule med mangosorbet i blenderen.
 - Fyll videre på med rom, friskpresset limejuice og melis.
 - Bruk en håndfull isbiter i blenderen, om det blir for lite tar man bare litt mer. Fyldigheten er riktig når sugerøret kan stå i drinken uten å falle til sidene. Server i et avkjølt cocktailglass og bruk et revet appelsinskall som pynt (det gir fra seg mye god lukt).
 
Bakgården Bramble
Dette trenger du:
- 2,5 cl Bombay Saphire Gin
 - 1,5 cl Chambord
 - Skogsbær
 - 2 cl friskpresset sitronjuice
 - 2 cl sukkerlake
 - 2 cl bringebærpuré
 
Fremgangsmåte:
- Til denne drinken trenger man shaker og muddler (morter).
 - Bruk det du finner av bær! Som for eksempel bjørnebær, bringebær, rips, jordbær.
 - Knus alt sammen i en shaker med muddleren din. Ta oppi 2,5 cl Bombay Sapphire Gin og 1,5 cl Chambord. Bruk også bringebærpuré. Tilsett 2 cl friskpresset sitronjuice og 2 cl sukkerlake. Nå er det bare å fylle shakeren med isbiter og riste løs!
 - Server på knust is og bruk finsil for å ta vekk det meste av 
fruktkjøttet. Pynt med friske bær og en myntekvast. 
LES OGSÅ: Den ultimate bakrushjelperen
                        
                
 



















