StudentTorget / Studentliv / Visste du ikke det? Sist endret 11.06 2006

Det er ikke gull alt som glimrer!

Skrevet av: Per Christian Bakken

Popgruppen Milli Vanilli slo igjennom i 1989, men etter hvert skulle det vise seg at duoen bare drev med juks og fanteri. For de to fløtepusene fra Tyskland besto ikke sin egen Milli-Vanilli-test, og strøk med glans.

Milli Vanilli ble hyllet som Europas nye pophelter, og platesalget gikk så det suste. Men Fab Morvan og Rob Pilatus som Milli Vanilli guttene het, sang ikke på sin egen plate.  Det fortelles at de ikke engang var innom studio under innspillingen engang. Stemmene tilhørte visstnok noen ukjente studiomusikere, og Milli Vanilli sin jobb var å være pene, mime og synge playback.

De hadde hitene "Girl you know its true", "Baby don't forget my number", "Blame it on the Rain" og "Girl i’m gonna miss you". De klarte ikke sin egen Milli-Vanilli-test.          


Produsenten Frank Farian plukket ut Morvan og Pilatus fordi de hadde bra utseende, men etter at de ville synge selv på sin neste plate, og prøvde å presse Farian, avslørte han bløffen.

 

Forfalskingen opprørte både fansen og andre musikkinteresserte. I løpet av noen få uker mistet Milli Vanilli populariteten og ble etter hvert glemt.

 

Morvan prøvde å komme tilbake sammen med de "ekte" vokalistene på plata, men mislyktes fullstendig med "The Real Milli Vanilli", og Pilatus døde av overdose i 1998.

 

Vi har for lengst glemt gruppa, men ikke jukset deres, og ”Milli-Vanilli testen” er blitt et nytt ord i musikken. Det betyr at artister må bevise, gjerne på direkten, at de kan synge selv og ikke driver med juks og fanteri.

Relaterte saker:
Dette skjedde i 1989
Musikken 1989

kilde:NRK.no