
Restaurantsjef |
Om yrket, jobb, utdanning og lønn |
|
|||||
![]() |
|
|
![]() |
Yrket presenteres av: |
||
|
|
Restaurantsjefer arbeider vanligvis ved større hoteller, og gjerne med flere restauranter. Restaurantsjefen har hovedansvaret for den daglige driften av restauranten. Hver restaurant har i tillegg ofte en eller flere hovmestre som man arbeider tett sammen med. Ved de mindre hotellene og restaurantene kan hovmesteren også fungere som en restaurantsjef.
Restaurantsjefens oppgaver er å drive restaurantbedriften, og dette innebærer administrering, bedriftsplanlegging, markedsføring, kunderelasjoner, budsjettering og personalansvar.
|
|
|
Som leder av en servicebedrift må restaurantsjefen være utadvendt, serviceinnstilt og ha evnen til å skape et hyggelig miljø rundt seg. Man må også ha samarbeidsevner ovenfor leverandører, medarbeidere, ansatte og gjester. |
|
|
Restaurantsjefer har ofte bakgrunn som servitør og hovmester, og jobbet seg oppover i systemet. Det finnes også flere utdanningsmuligheter som vil kvalifisere til stillingen, blant annet innen hotelledelse, reiselivsledelse og kjøkken- og restaurantledelse, samt generell økonomi- og administrasjonsutdannelse. Studievalg.no - Relaterte studier til Restaurantsjef |
|
|
Restaurantsjefer er ofte ansatt i på hoteller eller i hotellkjeder, i tillegg til etablerte større restauranter. Det vil finnes jobbmuligheter i de fleste større byer i Norge og ellers rundt om i verden.
KarriereStart.no - Temaside RestaurantsjefKarriereStart.no - Stillingsannonser RestaurantsjefKarriereStart.no - Arbeidsgivere Restaurantsjef |
|
Inntekt vil variere i forhold til hvor man jobber, utdanningsnivå, ansiennitet osv. Med fagbrev er det sannsynlig med en årslønn på rundt 300-320.000 kroner. Med en bachelorgrad anslagsvis mellom 350-450.000.- i året LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen |
|
|||||||||||||||
www.lo.no |
|||||||||||||||
|
|
|||||
![]() |