Hva gjør en Kjøttskjærer
Kjøttskjærerens arbeid begynner der slakteren har avsluttet sitt arbeid. Kjøttskjæreren skjærer ned skrotten til ferdige råvarer for videre produksjon eller salg, som fileter, biffer og andre kjøttstykker.
Vanlige arbeidsoppgaver for en kjøttskjærer:
- ta imot, veie og kontrollere skrotter
- nedskjæring av skrotter, og tilskjæring til fileter, biffer m.m
- standardisering og kvalitetssjekk av råvarer
- bruk og vedlikehold av maskiner og utstyr
Du arbeider for det meste manuelt, med kniven som ditt viktigste arbeidsredskap, men med god hjelp av automatisk løfte- og tilbringerutstyr.
For å kunne utføre jobben godt trenger du god fysikk og kunnskap om dyrets anatomi, råstoffenes egenskaper, sortering og skjæringsstandarder, stykningsbeskrivelse og analyser. Som kjøttskjærer må du være effektiv og nøyaktig for å ivareta kvalitet, hygiene og økonomi.
Utdanning / kompetansekrav - Kjøttskjærer
Studievalg.no - Relaterte studier til KjøttskjærerJobbmuligheter - Kjøttskjærer
En kjøttskjærer arbeider i moderne nedskjæringsbedrifter med kontrollert klima. Det vanligste er å arbeide i en spesialisert bedrift, hvor du enten skjærer storfe, svin, lam eller fjærfe. Det finnes også mindre bedrifter hvor du gjerne deltar i flere deler av kjøttforedlingen.
KarriereStart.no - Temaside Kjøttskjærer
KarriereStart.no - Stillingsannonser Kjøttskjærer
KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kjøttskjærer
Takk til / Kilder
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|