Restaurantsjef

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en restaurantsjef

Restaurantsjefer arbeider vanligvis ved større hoteller, og gjerne med flere restauranter. Restaurantsjefen har hovedansvaret for den daglige driften av restauranten. Hver restaurant har i tillegg ofte en eller flere hovmestre som man arbeider tett sammen med. Ved de mindre hotellene og restaurantene kan hovmesteren også fungere som en restaurantsjef.

Restaurantsjefens oppgaver er å drive restaurantbedriften, og dette innebærer administrering, bedriftsplanlegging, markedsføring, kunderelasjoner, budsjettering og personalansvar. 
 

 

 

 

Personlige egenskaper - Restaurantsjef

Som leder av en servicebedrift må restaurantsjefen være utadvendt, serviceinnstilt og ha evnen til å skape et hyggelig miljø rundt seg. Man må også ha samarbeidsevner ovenfor leverandører, medarbeidere, ansatte og gjester. 

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Restaurantsjef

Restaurantsjefer har ofte bakgrunn som servitør og hovmester, og jobbet seg oppover i systemet. Det finnes også flere utdanningsmuligheter som vil kvalifisere til stillingen, blant annet innen hotelledelse, reiselivsledelse og kjøkken- og restaurantledelse, samt generell økonomi- og administrasjonsutdannelse.

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Restaurantsjef


 

 

 

Jobbmuligheter - Restaurantsjef

Restaurantsjefer er ofte ansatt i på hoteller eller i hotellkjeder, i tillegg til etablerte større restauranter. Det vil finnes jobbmuligheter i de fleste større byer i Norge og ellers rundt om i verden.

 

KarriereStart.no - Temaside Restaurantsjef

KarriereStart.no - Stillingsannonser Restaurantsjef

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Restaurantsjef

 

 

 

Lønnsnivå - Restaurantsjef

Inntekt vil variere i forhold til hvor man jobber, utdanningsnivå, ansiennitet osv. Med fagbrev er det sannsynlig med en årslønn på rundt 300-320.000 kroner. Med en bachelorgrad anslagsvis mellom 350-450.000.- i året

 

 

 

Takk til / Kilder

www.lo.no

 
Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: