Restaurantsjef

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en restaurantsjef

Restaurantsjefer arbeider vanligvis ved større hoteller, og gjerne med flere restauranter. Restaurantsjefen har hovedansvaret for den daglige driften av restauranten. Hver restaurant har i tillegg ofte en eller flere hovmestre som man arbeider tett sammen med. Ved de mindre hotellene og restaurantene kan hovmesteren også fungere som en restaurantsjef.

Restaurantsjefens oppgaver er å drive restaurantbedriften, og dette innebærer administrering, bedriftsplanlegging, markedsføring, kunderelasjoner, budsjettering og personalansvar. 
 

 

 

 

Personlige egenskaper - Restaurantsjef

Som leder av en servicebedrift må restaurantsjefen være utadvendt, serviceinnstilt og ha evnen til å skape et hyggelig miljø rundt seg. Man må også ha samarbeidsevner ovenfor leverandører, medarbeidere, ansatte og gjester. 

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Restaurantsjef

Restaurantsjefer har ofte bakgrunn som servitør og hovmester, og jobbet seg oppover i systemet. Det finnes også flere utdanningsmuligheter som vil kvalifisere til stillingen, blant annet innen hotelledelse, reiselivsledelse og kjøkken- og restaurantledelse, samt generell økonomi- og administrasjonsutdannelse.

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Restaurantsjef


 

 

 

Jobbmuligheter - Restaurantsjef

Restaurantsjefer er ofte ansatt i på hoteller eller i hotellkjeder, i tillegg til etablerte større restauranter. Det vil finnes jobbmuligheter i de fleste større byer i Norge og ellers rundt om i verden.

 

KarriereStart.no - Temaside Restaurantsjef

KarriereStart.no - Stillingsannonser Restaurantsjef

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Restaurantsjef

 

 

 

Lønnsnivå - Restaurantsjef

Inntekt vil variere i forhold til hvor man jobber, utdanningsnivå, ansiennitet osv. Med fagbrev er det sannsynlig med en årslønn på rundt 300-320.000 kroner. Med en bachelorgrad anslagsvis mellom 350-450.000.- i året

 

 

 

Takk til / Kilder

www.lo.no

 
Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: