Brønnoperatør kabel

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Brønnoperatør kabel

Faget omfatter mekaniske og elektriske kabeloperasjoner. Metoden brukes ved boreoperasjoner og testing av brønner som er i produksjon/injeksjon.

Som lærling skal du kunne montere aktuelt overflateutstyr og kunne teste utstyr som benyttes ved kabeloperasjoner. Bruk og vedlikehold av aktuelt verktøy og instrumenter inngår også i opplæringen.
En faglært kabeloperatør skal manøvrere og installere avansert utstyr ned i brønnen for å hente informasjon om formasjonen, reservoaret, produksjonsegenskapene og forandringene i løpet av feltets levetid. Faget omfatter både mekaniske og elektriske kabeloperasjoner.

Prinsippet for kabeloperasjoner er å bruke heisanordninger på plattformen til å transportere utstyr opp og ned i brønnen ved hjelp av kabel Du vil ha din arbeidsplass knyttet til olje- og gassutvinning offshore.    

Det er viktig å være bevisst og ha positive holdninger til helse, miljø og sikkerhet. Du må ha innsikt i betydningen av ryddighet og renhold som innsatsfaktor for bedret sikkerhet, effektivitet og fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. 


 

 

Utdanning / kompetansekrav - Brønnoperatør kabel

Bestått VG 1 i Teknikk og industriell produksjon og VG 2 i Brønnteknikk. Dette er to år i skole som etterfølges av to års opplæring i bedrift, totalt fire år. Du er garantert læreplass om du ønsker å ha læretiden din innefor brønnfaget kabeloperasjoner.    

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

 

 

Jobbmuligheter - Brønnoperatør kabel

KarriereStart.no - Temaside Brønnoperatør kabel

KarriereStart.no - Stillingsannonser Brønnoperatør kabel

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Brønnoperatør kabel

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner