Brønnoperatør kabel

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Brønnoperatør kabel

Faget omfatter mekaniske og elektriske kabeloperasjoner. Metoden brukes ved boreoperasjoner og testing av brønner som er i produksjon/injeksjon.

Som lærling skal du kunne montere aktuelt overflateutstyr og kunne teste utstyr som benyttes ved kabeloperasjoner. Bruk og vedlikehold av aktuelt verktøy og instrumenter inngår også i opplæringen.
En faglært kabeloperatør skal manøvrere og installere avansert utstyr ned i brønnen for å hente informasjon om formasjonen, reservoaret, produksjonsegenskapene og forandringene i løpet av feltets levetid. Faget omfatter både mekaniske og elektriske kabeloperasjoner.

Prinsippet for kabeloperasjoner er å bruke heisanordninger på plattformen til å transportere utstyr opp og ned i brønnen ved hjelp av kabel Du vil ha din arbeidsplass knyttet til olje- og gassutvinning offshore.    

Det er viktig å være bevisst og ha positive holdninger til helse, miljø og sikkerhet. Du må ha innsikt i betydningen av ryddighet og renhold som innsatsfaktor for bedret sikkerhet, effektivitet og fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Brønnoperatør kabel

Bestått VG 1 i Teknikk og industriell produksjon og VG 2 i Brønnteknikk. Dette er to år i skole som etterfølges av to års opplæring i bedrift, totalt fire år. Du er garantert læreplass om du ønsker å ha læretiden din innefor brønnfaget kabeloperasjoner.    

 

 

Jobbmuligheter - Brønnoperatør kabel

KarriereStart.no - Temaside Brønnoperatør kabel

KarriereStart.no - Stillingsannonser Brønnoperatør kabel

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Brønnoperatør kabel

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: