Systemarkitekt

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Systemarkitekt

Systemarkitekt, generell beskrivelse av den som har ansvaret for teknisk design av hele eller deler av et IT-projekt eller system. Idag velger man ofte å detaljere rollen ytterligere gjennom å spesifikt snakke om Infrastrukturarkitekt eller teknisk arkitekt når rollen handler om design av hardvare, respektive Løsningsarkitekt (eng. Solution Architect) om rollen gjeller design av et mykvareprosjekt.

Mange (blant annet Microsoft) har gjort ytterligere oppdeling av mykvarearkitektrollen igennom å øverst i hierarkiet plassere en Konsernarkitekt (eng. Enterprise Architect) som har ansvaret for den overgripende IT-arkitekturen i et konsern eller større foretag. Konsernarkitekten har ansvaret for det som motsvarer en stedsplan i tradisjonell arkitektur. Denne "stedsplanen" ligger siden til grunn for løsningsarkitektens arbeide når denne skal designe et spesifikt system som skal brukes i foretaget.

Om den aktuelle systemarkitekturen er serviceorientert snakker man dessuten om en Servicearkitekt som ansvarer for detaljdesign av hver tjeneste/service i designet som løsningsarkitekten har tatt fram.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Systemarkitekt

Studievalg.no - Relaterte studier til Systemarkitekt

 

 

 

Jobbmuligheter - Systemarkitekt

KarriereStart.no - Temaside Systemarkitekt

KarriereStart.no - Stillingsannonser Systemarkitekt

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Systemarkitekt

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: