Studiekonsulent

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Studiekonsulent

Å arbeide som rådgiver eller studiekonsulent krever samarbeid med studenter, andre studiekonsulenter, vitenskapelig ansatte og andre eksterne. Man treffer folk på kontoret, på telefon, via e-post og noen ganger per post.

En av arbeidsoppgavene er å bidra med innhold til universitetets nettsider. Man besvarer også henvendelser vi får i sosiale medier der spørsmålene er knyttet til studier man har ansvar for. En studiekonsulent er også involvert i markedsføring av studier.

Hovedjobben er drift av studier. Dette innebærer planlegging og koordinering av studier, oppfølging av studenter i løpet av studieåret, bistå fagansatte hvis de trenger hjelp, eksamensarbeid, evalueringer av studier og følge opp eventuelle endringer i etterkant av evaluering.

Man er også sekretær i ulike utvalg, og da blir referatskriving en del av jobben. Mange av arbeidsoppgavene krever bruk av ulike dataprogrammer, så man bør like å jobbe foran en pc.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Studiekonsulent

Studievalg.no - Relaterte studier til Studiekonsulent

 

 

 

Jobbmuligheter - Studiekonsulent

KarriereStart.no - Temaside Studiekonsulent

KarriereStart.no - Stillingsannonser Studiekonsulent

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Studiekonsulent

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: