Snekker

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Snekker

Snekker er en person som utøver snekkerfaget, et håndverksfag med lange tradisjoner. Faget omfatter fra gammelt av møbelsnekkerfaget, maskinsnekkerfaget og bygningssnekkerfaget. I dag er snekkerfaget inndelt i møbelsnekkerfaget og i trevare- og bygginnredningsfaget, og en kan man i Norge ta mesterbrev i faget.

Faget omfatter også en del mindre fagområder som treskjæring, tredreiing, bøkkerfaget og båtbygging. Det er ikke lenger noe som heter «bygningssnekker». De som bygger i tre ute på byggeplassene er enten forskalingssnekkere eller tømrere.

Snekkere utfører hovedsakelig arbeid med inventar i hus (møbler, kjøkken, bad, vinduer, dører og trapper). Snekkerne jobber ikke på byggeplasser, men lager sine egne arbeider inne på et snekkerverksted. Tømrere utfører selve husbyggingen og tømrerfaget er et eget fag som ikke omfattes av snekkerfaget.

Grenseoppgangene her har tidligere vært omstridte tema, men også idag griper fagene til en viss grad inn i hverandre.
 

Se også yrket Tømrer

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Snekker

Opplæringen starter på videregående skole Vg1 Bygg- og anleggsteknikk, alt etter innen hvilket fagområde man vil utdanne seg i. Den kan også starte på Vg1 – Teknikk og industriell produksjon – for de som vil bli "industriell møbelsnekker". På Vg2 nivå har elevene fra de ulike Vg1-kursene, flere valg. Etter 2 år på skole må eleven gå to år som lærling, før fagprøve eller svenneprøve kan avlegges. Etter ytterligere to år kan man ta mesterprøven.

Studievalg.no - Relaterte studier til Snekker


 

 

 

Jobbmuligheter - Snekker

 

KarriereStart.no - Temaside Snekker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Snekker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Snekker

 

 

 

 

Takk til / Kilder

 

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk
 
   

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: