Investeringsrådgiver

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Investeringsrådgiver

En investeringsrådgiver er en person eller gruppe som gjør investeringsanbefalinger eller gjennomfører verdipapiranalyse i retur for en avgift, enten gjennom direkte styring av klientmidler eller via skriftlige publikasjoner. 
 
En investeringsrådgiver som har nok midler til å være registrert hos SEC er kjent som et registrert Investment Advisor, eller RIA. Det er forbudt for Investeringsrådgivere å spre råd som er svikefulle eller uredelige, og fra å opptre som en sjef på sine egne kontoer ved å kjøpe og selge verdipapirer mellom seg selv og en klient uten skriftlig samtykke. 
 
Yrket kan også bli referert til som en "rådgiver".
 
Aksjefondselskaper er som regel inkludert i definisjonen av investeringsrådgivere, mens aksjemeglere er ikke (de mottar honorarer fra provisjoner og ikke fondsbasert kompensasjon). 
 
De fleste investeringsrådgivere belastes enten en fast avgift for sine tjenester eller en prosentandel av eiendeler under forvaltning. I de fleste tilfeller er det svært begrensede interessekonflikter mellom investeringsrådgivere og deres klienter, fordi rådgiveren vil bare tjene mer hvis kundenes portefølje vokser som følge av rådgiverens anbefalinger og verdipapirer.
 

 

 


 

Utdanning / kompetansekrav - Investeringsrådgiver

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Investeringsrådgiver


 

 

 

Jobbmuligheter - Investeringsrådgiver

 

KarriereStart.no - Temaside Investeringsrådgiver

KarriereStart.no - Stillingsannonser Investeringsrådgiver

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Investeringsrådgiver

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner