Stylist

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en stylist

For noen kan det å sette sammen et antrekk eller å ta motevalg være vanskelig. Disse personene kan velge å ansette en personlig stylist som bringer motekunnskap til hver klient og hjelper dem med valg av stil.

Personlige stylister hjelper kunder med å oppnå sitt ønskede utseende ved å hjelpe dem i valg av personlige stilelementer, for eksempel klær og sko. Personlige stylister må identifisere klientens smak, aktiviteter, kroppstype og ønsket sluttresulatat for hver enkelt kunde. Selv om personlige stylister ofte er assosiert med kjendiser, kan folk fra alle samfunnslag og yrker, samt både menn og kvinner, bruke tjenestene. Noen ganger er disse tjenestene mer enn valg av klær; personlige stylister kan også arbeide med interiør eller hår og makeup.

Mange personlige stylister er selvstendig næringsdrivende konsulenter, som vanligvis jobber hjemmefra. I tillegg til å forstå mote, bør de være bevandret i det grunnleggende med det å drive en bedrift, for eksempel reklame og journalføring. Hvorvidt en personlig stylist er selvstendig næringsdrivende, er fleksibilitet en viktig del av jobben. Noen kunder foretrekker å handle med en stylist, mens noen ønsker at stylisten handler for dem. De fleste stylister arbeider for å lære sine kunder om hvordan å gjøre de beste valgene for sitt image.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Stylist

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Stylist

 

 

 

Jobbmuligheter - Stylist

 

KarriereStart.no - Temaside Stylist

KarriereStart.no - Stillingsannonser Stylist

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Stylist

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: