(StudentTorget.no):

Fra høsten 2013 kan du ta en Bachelor i Interiør - bærekraftighet, kreativitet og prosjektstyring ved Norges Kreative Fagskole.
 
Utdanningen skal gjøre studentene skikket til å skape løsninger som oppfyller fremtidens miljøkrav.
 
– Vårt mål er å utdanne interiørdesignere med gode grunnholdninger til miljø og inkluderende design, samt høy grad av etisk bevissthet og samfunnsansvar. Det er en kompetanse som interiørbransjen etterspør i stadig større grad, sier studieleder ved bachelorutdanningen, Jarle M. Fotland.
 
 

Bærekraftig fremtid


 

MØTER MILJØUTFORDRINGENE: Studieleder Jarle Fotland sier utdanningen gir en kompetanse som interiørbransjen etterspør i stadig større grad.

 

I møtet med dagens og fremtidens miljøutfordringer er det stadig viktigere å fokusere på solide og varige interiørløsninger. Målet med denne bachelorgraden er å utdanne interiørdesignere med gode grunnholdninger til miljø og inkluderende design, samt høy grad av etisk bevissthet og samfunnsansvar.
 
I Norge fins det i overkant av 3000 bedrifter som jobber innen interiørarkitektur og interiørdesign. Dette er alt fra enkeltmannsforetak til store arkitektkontor med flere titalls ansatte. Disse skal håndtere interiørløsninger for nybygg og rehabiliteringsprosjekter mot både privatmarkedet og offentlig sektor. I dette landskapet vil NKFs interiørstudenter finne sine arbeidsplasser.
 
På studiet lærer studentene å planlegge, evaluere og gjennomføre interiørprosjekter med høy grad av konseptuell og teknisk kvalitet, da med særlig fokus på bærekraftig og inkluderende design.
 
– Interiørbransjen har i mange sammenhenger et overfladisk stempel på seg. Samtidig ser vi at mange unge er opptatt av bærekraftighet. Når studentene er ferdig utdannet skal de kunne være en aktiv deltaker i prosjektgjennomføring som ansatt på for eksempel et interiørarkitektkontor, og være i stand til å hjelpe bedrifter og privatpersoner til å ta de rette valgene – estetisk, funksjonelt og etisk, sier Fotland.
 
I studieløpet får studentene jobbe praktisk med kundeoppdrag for offentlige og private bedrifter, så vel som for private kunder. For å kunne gjøre dette, vil du lære om bredden i interiørfaget, idé og konseptutvikling, den kreative designprosessen og håndverksmessige ferdigheter som skisseteknikk, digital tegning og designverktøy.

LES OGSÅ: Studievalg definerer ikke hele karrieren din