(StudentTorget.no):

I Financial Times (FT) sin årlige rangering av verdens beste åpne lederutviklingsprogrammer, havnet Norges Handelshøyskole (NHH) og Administrativt forskningsfond (AFF) i fellesskap på en 17. plass i Europa og en 37. plass i verden. 
 
- Dette er et svært godt resultat. Undersøkelsen bekrefter at vi har stadig mer fornøyde deltakere og et tilbud som kan konkurrere med de aller beste internasjonalt, sier NHH-rektor Jan I. Haaland i en pressemelding. 
 
I FT-rangeringen deltar NHH og AFF med blant annet AFFs Solstrandprogram, AFF Yngre Ledere og NHHs Corporate Finance. NHH og AFF deltok første gang i 2008 og kom da på en 49. plass. 
 
- Vi har styrket posisjonen hvert år og det er svært bra. Årets resultater viser at vi gjør det bedre på alt som har med den faglige kvaliteten å gjøre. Deltakerne gir uttrykk for at nytteverdien er høy, og vi ser at pågangen til programmene er stor, sier Mai Vik, administrerende direktør i AFF i pressemeldingen.
 
- AFFs ferske lederundersøkelse viser at unge ledere har betydelige utfordringer i møtet med lederrollen og lederhverdagen. Tilgang til ny kunnskap er derfor spesielt viktig for yngre ledere.
 
I rangeringen måler Financial Times kvaliteten på åpne, ikke-gradsgivende lederutviklingsprogrammer, basert på tilbakemeldinger fra deltakerne og institusjonenes egenrapportering. NHH og AFF gjør det i følge rangeringen spesielt bra på innhold, læringsutbytte og oppnådde mål.  
 
Årets liste toppes av IMD i Sveits, etterfulgt av IESE Business School i Spania og Thunderbird School of Global Management i USA. 
 
Financial Times har også rangert bedriftsinterne programmer. Her kommer NHH og AFF også godt ut, spesielt på måloppnåelse og "valuta for pengene".
 

LES OGSÅ: NHH knuser BI i ny ranking