(StudentTorget.no): 

Ledelsen ved NISS, Westerdals og NITH har nå startet arbeidet med sammenslåingen som vil utgjøre den nye høyskolen Westerdals – Oslo School of Art, Communication and Technology. Dette skriver Westerdals School of Communication på sine hjemmesider.
 
- Utdanningsmarkedet er i stor grad blitt internasjonalt, og alene er skolene for små til å konkurrere i dette markedet. Sammen kan vi bygge en større, sterkere og bredere høyskole som er enestående, sier Bjørn Jarle Hanssen, administrerende direktør ved NITH. 
 
Dersom sammenslåingen godkjennes, vil den nye høyskolen ha i overkant av 1600 studenter og tilby et tyvetalls studieløp fra oppstart. Den vil organiseres i de fem fakultetene kommunikasjon, teknologi, musikk og scene, ledelse og film og tv. Sistnevnte vil også inkludere studier innen spillutvikling. Alle studiene vil være profesjonsrettet.
Hansen understreker at regjeringen ønsker seg sterkere, mer moderne og internasjonalt konkurransedyktige studieinstitusjoner, og at nye Westerdals vil oppfylle alle tre ønskene på en gang.
 
– Den nye høyskolen vil tilby fag og kreative utdanninger som nærings- og samfunnsliv vil ha stor nytte av, sier nåværende Westerdals-rektor Tom Kvisle. 
 
– Teknologi har i dag blitt en naturlig del av både kunst og strategisk og kreativ kommunikasjon. Studenter som behersker dette samspillet vil stille langt sterkere i arbeidsmarkedet, sier han i pressemeldingen.
 
Det endelige fusjonsvedtaket vil etter planen finne sted i løpet av våren. Fusjonen er ventet å tre i kraft allerede i løpet av sommeren.
 

LES OGSÅ: Vil kutte i studietilbudet i Norge