(StudentTorget.no):

I disse dager er det ikke lenge igjen til søknadsfristen for høyere utdanning gjennom Samordna opptak går ut.
 
Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH) har hatt det mest populære studiet i en årrekke, med 2265 studenter som søkte seg til økonomi og administrasjon i fjor. Rett bak ligger konkurrenten Handelshøyskolen BI.
 
Staver man derimot feil og søker opp «Norges Handelshøgskole» i stedet for «Norges Handelshøyskole» i Google, har det ikke vært NHH som kommer opp først i søket, men Handelshøyskolen BI. På betalt plass.
 
Forvirret?
 
Begge høyskolene staves med en y og ikke en g, men det er likevel bare NHH som bruker «Norges Handelshøyskole» i sitt navn.
 
- Det vitner vel først og fremst om svært dårlig selvtillit fra BI sin side at de må bruke vår merkevare for å selge sin egen, sier markedssjef Eivind Drange ved Norges Handelshøyskole til DN Talent.
 
Handelshøyskolen BI i Bergen på sin side, mener derimot at grunnen til at BI dukker først opp i søket er på grunn av relevansen til faget de tilbyr, og ikke fordi de har tatt merkenavnet til NHH ved å benytte seg av «Norges» først i søkeordet.
 
- Vi vil være tydelige på at BI aldri har kjøpt merkenavnet Norges Handelshøyskole som søkeord gjennom google, men at BI kommer opp grunnet relevansen i søket, skriver markedssjef Arne Wellberg ved Handelshøyskolen BI i en epost til DN Talent.
 
NHH har kontaktet Google som skal undersøke om BI har brutt retningslinjene. I følge søkemotoren skal man ikke bruke søkeord som er villedende.
 
- Jeg mener jo «Handelshøyskolen i Bergen» er villedende når det peker til BI, forteller Drange.
 
Et google-søk i dag morges tyder på at enten BI eller Google har tatt grep da et kjapt søk viser at NHH troner øverste plass, enten man staver skolen med en y eller g.
 
 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: