Emnet Festival and Event Management inngår i en ny bachelorgrad i kulturledelse ved Høgskolen i Telemark (HiT) (nå kjent som Universitetet i Sørøst-Norge - Campus Bø). Studiet ble etablert i fjor høst og erstatter det godt etablerte «kulturstudiet i Bø».

Nytt av året, er det ferske samarbeidet med Slottsfjellfestivalen, hvor kulturstudentene får mulighet til å ha praksis i festivalens Supercrew.

Marte Henriksen Bollum er førsteårsstudent på Bachelor i kulturledelse ved HiT. Hun har allerede sendt inn sin søknad.

– Jeg synes det er kjempeflott at vi kan bruke den teorien vi lærer i praksis. Det er akkurat det her jeg har ønsket meg. Det er derfor jeg valgte å studere kulturledelse.

At Høgskolen i Telemark har fått på plass et slik samarbeid med Slottsfjell, synes jeg er både inspirerende og motiverende, sier hun.

 

Gir verdifull erfaring

Festival and Event Management har som mål å gi både praktisk og teoretisk opplæring i festivalfaget, og praksisen under Slottsfjellfestivalen vil være en viktig del av dette.

Som en del av festivalens Supercrew, får studentene følge store deler av festivalproduksjonen, fra å ha ansvar for festivalens frivillige og publikumsservice, til arenadesign og nedrigging.

Faget, som avsluttes med en ordinær eksamen, gir 7,5 studiepoeng.

Også andre studenter, som jobber som frivillige i Supercrewet, får mulighet til å få studiepoeng for frivilligjobben, så lenge de følger samlingene til Høgskolen i Telemark og tar eksamen i etterkant.

Bachelor i kulturledelse gir kompetanse til å lede og utvikle kulturbedrifter, gallerier, festivaler, samt jobbe med kulturformidling eller politisk for bedre rammevilkår for kulturlivet.

Studiet er lagt opp i nært samarbeid med kultursektoren og tilrettelegger for at studentene møter sentrale aktører i kulturlivet som Rikskonsertene, Slottsfjellfestivalen, Roskilde, Kulturrådet, Louisiana Museum of Modern Art og Filmens hus.

Studiet danner grunnlag for mastergrads- og PhD-studium i kultur ved HiT.


 

Solid samarbeidspartner

Slottsfjell har de siste årene blitt en av de største og mest populære festivalene i Norge.

Førstelektor i musikk ved HiT, Anne Svånaug Blengsdalen, sier de er veldig stolte av å ha Slottsfjellfestivalen som samarbeidspartner.

I tillegg til å gjøre vår bachelorutdanning i kulturledelse både mer attraktiv og mer relevant, gir det unike samarbeidet våre studenter verdifull arrangørerfaring, som de kan ta med seg videre inn i arbeidslivet, sier hun.

Festivalens produsent, Kjetil Hvindenbråten, sier de valgte HiT på grunn av deres evne til å se framover, smidighet og det engasjementet de ble møtt med da de tok kontakt.

– Høgskolen i Telemark har i 40 år utdannet kulturarbeidere og har et svært godt renommé i bransjen.

Vi kunne ikke ha drømt om en bedre samarbeidspartner, sier han.