(StudentTorget.no):

For mange nordmenn er Steven Van Zandt kanskje mest fra NRK-serien Lilyhammer. Men «Little Steven», som han også kalles, har også en lang karriere bak seg som blues- og rockemusiker, blant annet i Bruce Springsteens E Street Band.

I forrige uke var en delegasjon fra Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) og Notodden Blues Festival i USA for å møte Little Steven. Backstage etter en av hans konserter ble det signert en avtale med The Rock and Roll Forever Foundation (RRFF), som er stiftet av Little Steven, Bono, Jackson Browne, Bruce Springsteen og Martin Scorsese.

Dermed starter Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) et kurs på 30 studiepoeng innen blues fra høsten 2018. Studiet vil foregå på høgskolens avdeling på Notodden i Telemark.

– Dette er flott, og det faktisk vårt første prosjekt utenfor USA. Det er supert at det skjer i Norge, som er mitt andre hjem, sier Little Steven til høgskolens nettredaksjon.

På sikt har de ambisjoner om å utvide studietilbudet til en bachelorgrad.

– Vi har sterke fagmiljøer både innen musikkdidaktikk, tradisjonsmusikk og kulturområdet og har ambisjon om å et nytt studietilbud på bachelornivå gjennom dette samarbeidet, sier Geir Salvesen, instituttleder for estetiske fag ved HSN.

I tillegg til å være utøvende og skapende, vil bluesstudiet på Notodden ha både historiske og sosiale elementer i seg. Studiet vil gi kunnskap om bluesmusikkens opprinnelse og historie, i en sosial kontekst og utfordre studentene til å bruke denne kompetansen inn i samtiden, skriver HSN på sin nettside.

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: