(StudentTorget.no):

– Her er studentene og underviserne helt enige i at det er for dårlig veiledning for studenter. Dette går til syvende og sist ut over studiekvaliteten i norsk høyere utdanning, sier Mats Beldo leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Undersøkelsen viser at universitetene og høgskolene tar for lite ansvar for manglende studentveiledning. Underviserne mener det prioriteres for lite ressurser til oppfølging og veiledning.

– Utdanningsinstitusjonene er nødt til å prioritere ressurser til oppfølging og veiledning av studenter. Et godt forslag fra oss er å innføre et program slik at alle studenter har tilgang på en mentor ved studiestart, sier Beldo.

Underviserne mener også at studentene har for lave forkunnskaper når de går inn i høyere utdanning. NSO mener at løsningen på problemet ligger i videregående skole.

– Her må regjeringen ta ansvar for at videregående skole faktisk er studieforberende. Det stilles høye forventninger til forkunnskaper når man skal begynne på høyere utdanning. Et tiltak kan her være å styrke rådgivningstjenesten i skolen, avslutter Beldo.

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: