(StudentTorget.no):

Strykprosenten blant sykepleierstudenter på nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi er omtrent identisk med sist gang eksamen ble gjennomført. NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) er ikke videre fornøyd med tingenes tilstand.

– Med tanke på at anatomi, fysiologi og biokjemi er basisfag i utdanningen skulle vi gjerne sett bedre resultater, sier NOKUT-direktør Terje Mørland til NTB.

Hele 21,5 prosent av studentene fikk karakteren F – altså stryk – mot 21,9 prosent i 2016. Bare 6,4 prosent fikk beste karakter A, en nedgang fra 7,3 prosent året før.

Se video: Slik lykkes du som sykepleierstudent 

 

Mørland understreker at tidligere analyser viser at studentenes startkompetanse har mye å si på resultatene. Det vil si at programmer med lavere inntakskvalitet normalt får svakere eksamensresultater. Han er likevel overbevist om at nasjonal deleksamen gir institusjonene en unik mulighet til å lære av hverandre:

– Dette er andre gang vi gjennomfører eksamen i fullskala – altså at alle sykepleierutdanningene i Norge deltar. Det betyr masse kunnskap som bør deles og brukes på tvers av lærerstedene. Jeg håper at fagmiljøene dykker ned i resultatene og bruker dem i arbeidet med å videreutvikle sykepleierutdanningene i Norge, sier Mørland.

Nasjonal deleksamen er et pilotprosjekt der alle høyskolene og universitetene som utdanner sykepleiere, deltar i prosjektet. Eksamen omfatter emnene anatomi, fysiologi og biokjemi for studenter i bachelorgradsstudiet i sykepleie.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: