(StudentTorget.no):

Strykprosenten blant sykepleierstudenter på nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi er omtrent identisk med sist gang eksamen ble gjennomført. NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) er ikke videre fornøyd med tingenes tilstand.

– Med tanke på at anatomi, fysiologi og biokjemi er basisfag i utdanningen skulle vi gjerne sett bedre resultater, sier NOKUT-direktør Terje Mørland til NTB.

Hele 21,5 prosent av studentene fikk karakteren F – altså stryk – mot 21,9 prosent i 2016. Bare 6,4 prosent fikk beste karakter A, en nedgang fra 7,3 prosent året før.

Se video: Slik lykkes du som sykepleierstudent 

 

Mørland understreker at tidligere analyser viser at studentenes startkompetanse har mye å si på resultatene. Det vil si at programmer med lavere inntakskvalitet normalt får svakere eksamensresultater. Han er likevel overbevist om at nasjonal deleksamen gir institusjonene en unik mulighet til å lære av hverandre:

– Dette er andre gang vi gjennomfører eksamen i fullskala – altså at alle sykepleierutdanningene i Norge deltar. Det betyr masse kunnskap som bør deles og brukes på tvers av lærerstedene. Jeg håper at fagmiljøene dykker ned i resultatene og bruker dem i arbeidet med å videreutvikle sykepleierutdanningene i Norge, sier Mørland.

Nasjonal deleksamen er et pilotprosjekt der alle høyskolene og universitetene som utdanner sykepleiere, deltar i prosjektet. Eksamen omfatter emnene anatomi, fysiologi og biokjemi for studenter i bachelorgradsstudiet i sykepleie.

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: