Fram til i dag, har det vært et minstekrav om karakter 4 i matematikk for å kunne kvalifisere seg til opptak til lærerstudiet. Dette er imidlertid noe som lenge har vært til diskusjon og debatt, ettersom mange mener at det er flere kvaliteter som er viktigere for å kunne bli en god lærer.

I en pressemelding, skriver regjeringen at de nå legger til et nytt opptakskrav, og studentene har dermed to veier inn til lærerutdanningen.

 

Dette er opptakskravene
  • Minst 35 skolepoeng, og karakter 3 i norsk og 4 i matte
  • Minst 40 skolepoeng, og karakter 3 i norsk og matte

 

Måtte vente ett år ekstra

Millie Sheppard (21) er en av mange som måtte sette studiet på vent grunnet matematikk-kravet. I dag går hun første året på universitetet i Bergen.

 

 

Jeg måtte vente ett ekstra år med søke, fordi jeg måtte ta opp matten. Så det var litt kjipt, ettersom det bare var den karakteren som stoppa meg, forteller hun.

Hun syns det nye kravet er en bra innføring, og har aldri helt forstått hvorfor kravene har vært der i utgangspunktet.

– Det å være skoleflink har ikke så mye å si for hvor god du er som lærer. Spesielt når det er snakk om grunnskolen, hvor matematikk og norsk er på et lavere nivå. Jeg tror de aller fleste hadde klart å undervise i dette.


 

En spennende og viktig jobb

Lærerstudenten kjenner flere som ikke har kommet inn på studiet med karakterkravene tidligere, og er sikker på at flere vil kunne kvalifisere seg til våren. Selv har hun også lenge visst at hun vil jobbe i yrket.

– Jeg tror jeg har visst at lærer er noe jeg vil bli helt siden jeg konfirmerte meg, da jeg ofte knytter sterke bånd og får fine forhold til barn.

Videre, syns hun det er en spennende, og ikke minst viktig jobb. Der kan hun hjelpe de unge med å utvikle seg, slik at de får et godt og trygt grunnlag i skolen.

Det er heller ikke tilfeldig at hun endte opp på vestlandet.

Bergen valgte jeg rett og slett fordi jeg syntes byen er så utrolig fin, og ville dra et sted jeg ikke hadde vært mye før, avslutter Sheppard.