Oljefondet ønsker å styrke doktorgradsprogrammer med millionbeløp.

Ifølge studentavisen K7 Bulletin ved Norges Handelshøyskole (NHH) har det i høst vært samtaler mellom Norges Bank Investment Management (NBIM), også kjent som Oljefondet, og ledelsen ved NHH.

Formålet skal være å styrke doktorgradsprogrammer ved skolen økonomisk. 

- Vi oppfatter et behov for å gjøre doktorgradsprogrammene mer attraktive. Det handler ikke bare om penger, men også prestisje. Vi ser også for oss at det er mulighet for samarbeid mellom ulike utdanningsinstitusjoner, og at de kunne gått sammen om felles doktogradsprogrammer, sier Chief Risk Officer Trond Grande i NBIM til K7 Bulletin.

 

I samtaler med flere

NBIM har hatt prosjektet i tankene i ett års tid, og Grande håper at oljefondets sponsing av programmene kan frembringe flere dyktige forvaltere gjennom et fullfinansiert tilbud på nyåret 2011. Studentavisen skriver videre at det også skal ha vært formelle møter mellom Oljefondet, BI og NTNU, hvor utfallet har vært positiv respons fra institusjonene.

Etter hva avisen kjenner til skal det være snakk om et tilskudd på rundt 20 millioner kroner det står om, og finansprofessor Tore Johnsen ved NHH er positiv til forslaget.

- Vi får håpe at det er mulig å gjennomføre dette.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: