Studiet som alle Dylan-fans har drømt om blir realitet. Men alle som ønsker det, kan lære mer om legendens påvirkning på populærkulturen.

Fakta om Bob Dylan

Født 24. mai, 1941 i Minnesota.
Heter opprinnelig Robert Zimmerman.
Gjort stor suksess som musiker, sanger, låtskriver, poet og forfatter.
Har utgitt 34 studioalbum samt flere livealbum og bootlegs. Gir fremdeles ut album, og turnerer årlig.
Mottatt blant annet 9 grammy-priser, 1 Oscar og vært nominert i Nobels fredspris flere ganger.

Kilde: Wikipedia

 


Fagansvarlig Reidar Aasgard ved idéhistorie på Blindern sier til Uniforum at det er på høy tid det blir opprettet et studium om den verdensberømte musikeren.

- Det finnes jo forelesingsrekker både om filosofer, forfattarer og kunstnere. Selvsagt har Bob Dylan en naturlig plass i et akademisk studium på universitetet, sier han.

Aasgards drøm går i oppfyllelse 24. januar neste år, da starter studiet som skal lære studentene om Dylans musikk, inspirasjonskilder og tekster. Filmer om Dylan vil også inngå i pensumlista til emnestudiet som gir bachelor-og masterstudenter 10 ekstra studiepoeng, skriver Aftenposten.


Stor interesse

– Det var en ren glede å ringe rundt til folk for å høre om de kunne holde forelesinger om Bob Dylan. Alle jeg spurte ville gjerne, selv om ikke alle kunne, forteller Aasgaard, som også er professor ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk.

Han er svært fornøyd med den endelige listen over forelesere som består av blant annet forfatter Håvard Rem, Dagblad-journalist Fredrik Wandrup, litteraturprofessor Erling Aadland og journalistikkprofessor Elisabeth Eide.

For at flest mulig skal kunne melde seg opp til studiet er forelesningene lagt til mandag ettermiddag, skriver Uniforum på sine sider.

– Da blir det også mulig for de som arbeider å delta på forelesingene som skal være åpne for alle interesserte, understreker Aasland.

Kilde: Uniforum, Aftenposten