(StudentTorget.no):

I Financial Times prestisjetunge kåring av Europas beste handelshøyskoler har Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen igjen havnet langt foran «rivalen» Handelshøyskolen BI.  

 
BI sikrer i år en 62. plass, et kraftig byks opp fra fjorårets 70. plass, og 72. plassen i 2010. NHH havnet på en 44. plass, som er samme plassering som i fjor. Høgskolen har klatra 13 plasser de siste fem åra.
 
- Det er en positiv utvikling vi er godt fornøyde med, særlig når vi vet at konkurransen er økende. For å klatre over tid er det viktigste for oss at vi hele tiden jobber med å utviklie kvaliteten på utdanningen vår. Og det gjør vi, sier NHH-rektor Jan I. Haaland i en pressemelding. 
 
 

Vil klatre ytterligere

 
I alt er det 80 høyskoler med i kåringen. For første gang blir franske HEC Paris dyttet ned fra førsteplassen, av spanske IE Business School. 
 
Blant de nordiske høyskolene er det Stocholm Business School som gjør det best, med en 20. plass i rangeringen. Også danske Copenhagen Business School slår de norske høyskolene, med en 39. plass. 
NHH/AFFs program ligger på en 17. plass i rangeringen av åpne program, og har aldri vært høyere på listen. Haaland forteller at Executive-utdanninga er den mest konkurransepregede delen av deres virksomhet. 
 
‒ Financial Times-rangeringene er viktige fordi de bidrar til å synliggjøre oss internasjonalt. NHH er et internasjonalt utdannings- og forskingsmiljø som rekrutterer kandidater fra hele verden. Rangeringen gir oss verdifull oppmerksomhet i et krevende marked, sier Haaland.
 
Også rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen, er fornøyd med deres rangering.
 
 - Dette er gledelig. Vi har gjort faglige prioriteringer for å bli en mer tydelig handelshøyskole og øke vår internasjonale anerkjennelse. Dette er en langsiktig jobb, og vi håper dette er et tegn på at resultatene nå begynner å komme, sier han i en pressemelding.
 
Rektoren uttrykker en tydelig ambisjon om å klatre ytterligere på Financial-Times rangeringen, og understreker at BI fortsatt vil ta strategiske grep for å utvikle seg til en enda bedre handelshøyskole.
 
- Vi arbeider med å få flere av våre program vurdert i rangeringer, blant annet flere av executive -programmene, og tror dette kan løfte oss ytterligere, forteller Colbjørnsen. 
 

LES OGSÅ: Disse skolene produserer flest toppledere