(StudentTorget.no):
 
Du har som oftest en anelse om hvorfor du strøk i et fag. Kanskje slurvet du med innleveringsoppgavene og la ned for få timer på lesesalen? Kanskje forsøkte du å gape over for mange fag samtidig?

Har du strøket i ett eller flere fag i løpet av et semester, er det på tide å gjøre noen endringer. Nettstedet About.com har laget en liste med spørsmål du bør stille deg dersom du befinner deg i denne situasjonen.
 

 

1. Burde jeg ha forutsett dette? 

Var du klar over at du tok på deg for mye arbeid dette semesteret? Visste du på forhånd hvor mye du måtte lese i faget? Hvis ja, tenk over hva den lille stemmen i hodet ditt sa til deg da du planla hvilke fag du skulle ta. Tenk også over hvorfor du ikke lyttet til denne stemmen. Hva bør du gjøre neste gang du hører en lignende advarsel?

 

LES OGSÅ: 10 tips til gode eksamensforberedelser

 
 

2. Har jeg tatt gale valg som kan være skyld i det dårlige resultatet? 

Har du slurvet med pensumlesingen, og unnlatt å stille på forelesningene i faget? I så fall har du mer eller mindre egenhendig sabotert dine sjanser for suksess. Finn ut hva du kan gjøre for å unngå at dette skjer igjen. Hvilke endringer kan du gjøre når du starter på neste semester? 
 

3. Hva blir konsekvensene hvis jeg stryker i faget en gang til? 

Hvis du sliter med motivasjonen når du skal ta opp igjen eksamen i faget du strøk i, vil det definitivt hjelpe å tenke på hva som kan skje dersom du ikke skjerper deg. Vil du få mindre støtte fra Lånekassen? Havner du på etterskudd med studiene?  

 

4. Har det skjedd noe i privatlivet mitt som kan ha påvirket de faglige prestasjonene? 

Familieproblemer, kjærlighetssorg og andre bekymringer kan ha stor innvirkning på skoleprestasjonene dine. Gjennom å stille deg spørsmål ved hvordan ulike ting i privatlivet ditt kan ha hatt en negativ effekt på karakterene, finner du både ut hva som har gått galt og hvordan du kan forhindre at dette skjer igjen.
 
 
 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: