(StudentTorget.no):

Du har som oftest en anelse om hvorfor du strøk i et fag. Kanskje slurvet du med innleveringsoppgavene og la ned for få timer på lesesalen? Kanskje forsøkte du å gape over for mange fag samtidig?

Har du strøket i ett eller flere fag i løpet av et semester, er det på tide å gjøre noen endringer. Nettstedet About.com har laget en liste med spørsmål du bør stille deg dersom du befinner deg i denne situasjonen.

 

1. Burde jeg ha forutsett dette? 

Var du klar over at du tok på deg for mye arbeid dette semesteret? Visste du på forhånd hvor mye du måtte lese i faget? Hvis ja, tenk over hva den lille stemmen i hodet ditt sa til deg da du planla hvilke fag du skulle ta. Tenk også over hvorfor du ikke lyttet til denne stemmen. Hva bør du gjøre neste gang du hører en lignende advarsel?

 

2. Har jeg tatt gale valg som kan være skyld i det dårlige resultatet? 

Har du slurvet med pensumlesingen, og unnlatt å stille på forelesningene i faget? I så fall har du mer eller mindre egenhendig sabotert dine sjanser for suksess. Finn ut hva du kan gjøre for å unngå at dette skjer igjen. Hvilke endringer kan du gjøre når du starter på neste semester? 


 

3. Hva blir konsekvensene hvis jeg stryker i faget en gang til? 

Hvis du sliter med motivasjonen når du skal ta opp igjen eksamen i faget du strøk i, vil det definitivt hjelpe å tenke på hva som kan skje dersom du ikke skjerper deg. Vil du få mindre støtte fra Lånekassen? Havner du på etterskudd med studiene?  

LES OGSÅ: Ti sitater som inspirerer deg før eksamen

 

4. Har det skjedd noe i privatlivet mitt som kan ha påvirket de faglige prestasjonene? 

Familieproblemer, kjærlighetssorg og andre bekymringer kan ha stor innvirkning på skoleprestasjonene dine. Gjennom å stille deg spørsmål ved hvordan ulike ting i privatlivet ditt kan ha hatt en negativ effekt på karakterene, finner du både ut hva som har gått galt og hvordan du kan forhindre at dette skjer igjen.