(StudentTorget.no):

Du trenger ikke lenger føle dårlig samvittighet når du tar deg en liten power nap i løpet av studiedagen. Forskere ved Saarland University i Tyskland har nemlig funnet at en høneblund på mellom 45 og 60 minutter på dagtid kan femdoble evnen til å huske nylig tilegnet kunnskap, skriver den britiske avisen Daily Mail. 

Studiens deltakere fikk i oppgave å pugge 90 ord og 120 tilfeldige ordkombinasjoner som «melk taxi». Noen av dem fikk deretter se en film, mens andre tok seg en lur. Da forsøkspersonene ble testet etterpå husket personene som hadde sovet klart flere ordkombinasjoner enn de som ikke hadde sovet.

- En kort høneblund på kontoret eller på skolen gir betydelig bedre læring, sier Axel Mecklinger til Daily Mail.

Mecklinger, som er en av forskerne bak studien, forteller at det ikke skal store søvnmengder til for å bedre hukommelsen.

- En periode med konsentrert læring etterfulgt av en kort og avslappende lur, er alt som skal til, forteller den tyske forskeren.
 

LES OGSÅ: Unngå plagiat med seks enkle grep 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: