(StudentTorget.no):

I disse dager pågår det lønnsforhandlinger mellom Unio og KS. Dersom meklingen ikke fører frem innen fristen klokken 24:00 natt til fredag 24. mai, vil Unio ta ut 1000 statsansatte fra fredag morgen – inkludert ansatte på universiteter og høyskoler.

 

– Det er klart at en eventuell streik vil merkes godt. Våre medlemmer gjør viktige samfunnsoppgaver, som etterforskning og undervisning. En konflikt vil for eksempel kunne få konsekvenser for eksamen og sensur ved universitetene i Oslo, Bergen og Bodø, sier forhandlingsleder i Unio stat, Guro Elisabeth Lind i en pressemelding.

 

Hun understreker at det første streikeuttaket er moderat. Men ved en eventuell streik, kan eksamen og sensur rammes i Oslo, Bergen og Bodø. Her er universitetene og høgskolene som står i fare for å rammes av streiken:

 

  • Nord Universitet
  • OsloMet - storbyuniversitetet
  • Universitetet i Oslo
  • Høgskulen på Vestlandet i Bergen
  • Universitetet i Bergen

 

LO Stat har i tillegg varslet at UiT Norges arktiske universitet også kanbli tatt ut i streik.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: