(StudentTorget.no):

Mange studenter er engsjerte i studiemiljøet og er opptatt av å ta på seg verv. Det å ha jobbet frivillig enten på studentkroa, studentidrettslaget eller med studentpolitikk ser også bra ut på CVen.

På NTNU i Trondheim har de startet med et helt unikt tilbud for studenter som jobber frivillig. Topplederne i studentorganisasjonene får nå tilbud om å ta faget «Ledelse i praksis» hvor du gjennom å bruke erfaringene du har tilegnet deg ved vervet ditt får 15 studiepoeng, dermed får studenten flettet inn ledervervet sammen med relevant ledelsesterori, skriver DN.no.

Møteledelse er blant annet noe de som tar studiet lærer mer om.

- Møteledelse og metoder for å forbedre effektiviteten i møter er noe vi blant annet har brukt tid på, og noe som alle ledere har godt av å beherske, uavhengig av bakgrunn, forteller Simen Rasmussen (22) til DN.no. Han er med å lede NTNUI, universitetets studentidrettsforening, og tar faget «Ledelse i praksis».

22-åringen forteller at han ved å ta faget føler at han får mye konkret, fagllig tilbake for å inneha et så stort lederverv.


 

Sent ute

Hodejeger Per-André Marum i Executive Search mener imidlertid at du er sent ute hvis du ikke har noen form for ledererfaring før du starter studiene.

- De mest sultne vil ha ledererfaring allerede fra ungdomsskolen, men det er klart en teoretisk forankring i ledelse kan være positivt. Det avhenger også av hvilken ledelse man ønsker å utøve, mener han.

Han sier videre at det ikke er noen tvil om at det er sunt å ha erfaring og kunnskap for å skulle blir en leder.

– De fleste vil uansett ikke gå rett fra skolebenken til en lederstilling. Med en femårig utdannelse i bunn vil de fleste uansett trenge mer praktisk erfaring for å kunne jobbe mot en dag å lede bedriften, mener han.