(StudentTorget.no): 

Universitetet i Oslo (UiO), Universitetet i Bergen (UiB) og NTNU i Trondheim har alle falt på årets rangering over verdens beste universiteter.
 
Universitetet i Bergen har falt 24 plasser, NTNU 23 plasser, og Universitetet i Oslo falt tre på den ferske kåringen fra Topuniversities.com.
 
På toppen av listen ligger det amerikanske prestisjeuniversitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT), og på andre og tredjeplass kommer University of Cambridge og Harvard University.
 
UiO sitt fall på tre plasser gjør at de ender på 111. plass – det beste resultatet av de norske universitetene. For UiB er årets rankfall større, og de må nøye seg med en 145. plass, mot fjorårets 121. plass. NTNU i Trondheim er rangert helt nede på 289. plass.
 
Tidligere i år ble rangeringen til Academic Ranking of World Universities offentliggjort - og de plasserte UiO klart høyere på listen med en 67. plass. NTNU og Universitetet i Bergen ble i denne kåringen rangert blant de mellom 200 og 300 beste.  Her ble Harvard University kåret til det beste universitetet.
 
I motsetning til våre nordiske naboland har ingen norske universiteter noensinne vært blant de hundre beste i verden, skriver Norsk Industri. 
 
I årets rangering er Universitetet i København best blant de nordiske landene med en 51. plass. Universitetet i Lund i Sverige havner på 71. plass, mens Universitetet i Helsinki er verdens 78. beste universitet, ifølge Topuniversities.com.
 

LES OGSÅ: Gratis nettstudier ved Harvard University