(StudentTorget.no):

NTNU er i ferd med å utvikle en videoportal på sin egen nettside, og de samme videoene publiseres nå i tillegg på YouTube EDU, som som er YouTubes egen utdanningskanal. 
 
– Vi er alltid på utkikk etter forbedringer. YouTube EDU vil øke tilgjengeligheten til våre video-forelesninger, og bidra til å spre kunnskapen fra NTNU til resten av verden, sier seksjonssjef Knut Veium i en pressemelding.
 
 

Med på toget

 
Det er bare en ukes tid siden YouTube åpnet for nordiske universiteter på EDU. Veium forteller at det er stas med medlemskap i EDU-klubben på You Tube, og litt artig å være først ute.  Foreløpig har de lagt ut 300 opptak, men antallet kommer til å dobles i løpet av kort tid. De regner også med at antall visninger kommer til å øke nå som videoene også ligger på YouTube.
 
– Vi ser verdien av å være på YouTube. Opptakene er nå enda mer tilgjengelige, og lettere å finne, når vi er i flere kanaler. I tillegg har vi en ung målgruppe. Videoforelesninger er en tydelig trend i tida, og vi syns det er viktig å følge med, sier Veium.
 
Han forteller til Nrk at han tror mye av utdanninga vil skje på denne måten etter hvert. 
 
- Vi ser det på store universiteter; de legger ut all undervisning. Etter hvert vil det kanskje bli mulig å avlegge eksamen på grunnlag av nettbasert undervisning. Den arenaen bør vi være på. Vi syns det er viktig å være med når toget går, sier han.
 
Selv om studentene nå kan sitte hjemme og følge med på undervisningen, tror han ikke at det vil føre til færre studenter i klasserommet. 
 
– Det vil alltid være en viss prosentandel som ikke møter, men disse ville kanskje ikke møtt uansett. Det er mange årsaker til at studentene ikke møter, men nå får de i alle fall muligheten til å se forelesninga i ettertid, enten på telefon, pc eller ipad. 
 
Han forteller også at det ikke minst er et nyttig verktøy for repetisjon for studentene.
 

LES OGSÅ: Syv gratis nettsider for studenter