(StudentTorget.no):

Den amerikanske US Navy-admiralen William H. McRaven ledet kommandogruppen som organiserte raidet hvor Osama bin Laden ble lokalisert og drept. Sett med norske øyne, som ikke er like vant med fokus på det militære, kan det virke noe spesielt at han ble hentet inn som den beste kandidaten til å gi råd til årets avgangselever ved University of Texas. Men det viser seg at det ikke var så dumt likevel.   
Før avgangselevene offisielt ble uteksaminert fra universitetet, ga McRaven ti nyttige råd hentet fra den grunnleggende opplæringen i Navy SEAL-programmet. Alle rådene ble underbygget av personlige historier fra hans lange fartstid som Navy SEAL.
 
- Selv om disse erfaringene ble gjort i løpet av min tid i militæret, kan jeg forsikre dere om at det ikke spiller noen rolle om du noen gang tilbrakt en dag i uniform. Kjønnet ditt, din etniske eller religiøse bakgrunn, legningen din, eller din sosiale status spiller ingen rolle, sa han til studentene. 
 
Han understreket blant annet viktigheten av å re opp sengen hver morgen, møte utfordringer med hodet først, og innse at det er OK å være en «sugar cookie». Se alle rådene i videoen øverst i saken.
 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger