(StudentTorget.no):
 
81 skoler er med i årets European Business Schools-rangering. Øverst på listen finner vi britiske London Business School. Franske HEC Paris og spanske IE Business School følger på andre og tredjeplass.

NHH klatrer hele åtte plasser oppover på listen sammenlignet med 2013, mens BI går seks plasser frem fra fjoråret. Dette gjør at de havner på en tredjeplass blant de nordiske handelshøyskolene, kun slått av Stockholm School of Economics på 26. plass og finske Aalto University på 29. plass.
 

LES OGSÅ: Siri Mette tok mastergraden ved IE Business School  

 

Fornøyd med å klatre på listen

- Vi er godt fornøyd med denne plasseringen i en tid der konkurransen blir stadig hardere, sier rektor ved NHH, Frøystein Gjesdal, i en pressemelding.

Årlig utfører Financial Times (FT) fem delrangeringer av ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler. Disse settes på slutten av året sammen til én rangering.

Hovedårsaken til NHHs fremgang er at skolen i år er med på fire av delrangeringene. I 2013 var de kun med på tre av dem. 

- Vi har jobbet målrettet for å komme med på denne fjerde rangeringen, og vi er tilfredse med at dette arbeidet har gitt resultater. FT-rangeringen har betydning fordi den gir oss internasjonal synlighet, selv om vi ikke ser denne rangeringen som det beste målet på undervisningskvalitet, sier Gjesdal.
 

LES OGSÅ: Olav studerer ved Oxford University 
 

Lettere å tiltrekke seg de beste studentene

BI har klatret hele 32 plasser oppover på listen i løpet av de siste tre årene. I år er skolen med på tre av Financial Times’ delrangeringer.

Rektor Inge Jan Henjesand er godt fornøyd med at skolen har fortsatt klatringen også i år.

- Dette er gode resultater som viser at vi lykkes stadig bedre på den internasjonale arena. Vi konkurrerer i denne rangeringen med de mest prestisjefylte handelshøyskolene i Europa. Resultatene er viktig fordi de er med å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner, sier Henjesand i en pressemelding.

Rektoren ved BI mener det er flott at de deler plassering med NHH.

- Utdanningsinstitusjoner i Norge konkurrerer ikke bare mot andre utdanningsinstitusjoner, men mot andre land. Det at både NHH og BI klatrer på listen, gjør Norge mer attraktivt som utdanningsnasjon, sier Henjesand. 


De 10 beste handelshøyskolene i Europa: 
 

Rangering Skole Land
1 London Business School Storbritannia
2 HEC Paris  Frankrike
3 IE Business School  Spania
4 Esade Business School  Spania
5 Insead  Frankrike
6 University of St Gallen  Sveits
7 Iese Business School  Spania
8 SDA Bocconi  Italia
9 IMD  Sveits
10 University of Oxford: Saïd  Storbritannia