(StudentTorget.no):

Studenter ved det amerikanske universitetet UC Berkeley får nå muligheten til å lære seg det fiktive språket dothraki, kjent fra HBO-serien Game of Thrones (GoT). Språket er nemlig en sentral del av et sommerkurs som er satt opp ved universitetet.

Kurset, som skal hete «The Linguistics of Game of Thrones and the Art of Language Invention», skal ledes av David J. Peterson, lingvisten som fant opp språket for den populære serien. Underveis i det seks uker lange kurset skal studentene naturligvis lære seg dothraki, men de får også muligheten til å utvikle sitt eget språk ved å benytte hovedprinsippene fra GoT-språket.

Foruten dothraki- og valyrian-språkene til GoT, har Peterson også utviklet språk for en rekke andre tv-serier og filmer. Eksempler på disse er tv-seriene Defiance, Shannara Chronicles og The 100, samt storfilmen Thor.

Peterson, som selv har studert ved UC Berkeley, har også gitt ut en lydbok kalt «Living Language Dothraki» og en 128 sider lang offisiell guide til språket. Han uttaler til universitetets nettsider at dothraki-språket har over 3000 ord, og ligner på en miks av arabisk og spansk.


Hvis du nå føler deg fristet til å søke opptak til kurset, er du dessverre for sent ute. Kurset har oppstart allerede 22. mai, og samtlige av de 40 studieplassene er fylt.

LES OGSÅ: «Skam» blir pensum på Blindern

Her kan du høre en lydprøve av dothraki-språket, som UC Berkeley har publisert på sine nettsider. Oversettelsen finner du under avspilleren. 

Oversettelse:

We are Sons of California

A loyal company;

All shout for California

While we strive for victory.

All sing the joyful chorus,

As her colors we unfold;

Then hurrah for California,

And for the Blue and Gold.

Klikk her for å se studentrabatter i Norge