Universitetene The London School of Business and Finance (LSBF) og The University of Wales samarbeider nå om å tilby muligheten til å ta mastergrad på Facebook.

Er du registrert på Facebook, kan du enkelt få tilgang til kursmaterialet til en Master of Business Administration (MBA) – helt gratis. Dersom du ønsker å ta eksamen på slutten av semesteret, må du for øvrig melde deg opp som student og ta alle kostnadene for det.

I følge forskning.no vil alle forelesninger og paneldebatter bli streamet, slik at det er mulig å både studere og oppdatere statusen din på Facebook samtidig.

I Norge er MBA en populær utdanningsvei for lederspirer, og i USA er graden innen økonomi og ledelse nærmest et krav for å kunne få en lederrolle i stort konsern.

Stifteren av LSBF, Aaron Etingen tror mange lar være å ta en MBA på grunn av mangel på tid. Han håper Facebook-samarbeidet kan endre dette.

- Vi regner med å få 500 000 brukere i løpet av det første året, og det er et forsiktig anslag, sier Etingen til nettstedet Pocket-lint.

Han forteller at LSBF har steget fra fire til 12 000 studenter i løpet av sju år, og at nettundervisning vil forandre utdanning for alltid.

Kilde: forskning.no og e24.no