(StudentTorget.no):
En undersøkelse foretatt av ManpowerGroup viser at fire av
ti personer ville valgt en annen utdanning hvis de hadde fått muligheten til å velge på nytt, skriver NTB.

 

Resultatet kom fram i Work Life-undersøkelsen som er gjennomført av Kairos Future på bestilling fra ManpowerGroup. Undersøkelsen har ikke tidligere vært gjort, derfor kan den ikke si noe om det er flere som angrer på utdanningsvalget sitt nå enn tidligere.

 

Flest kvinner angrer

Hovedgruppen av de som ville valgt en annen utdanning, er kvinner, med 42 prosent. Mens 27 prosent av mennene ville valgt annerledes. Undersøkelsen viser at det er håndverkere som angrer mest på valg av utdanning. 67 prosent ville valgt annerledes hvis de kunne velge om igjen.

 

- Jeg er overrasket over at en så høy prosentandel ville valgt annerledes dersom de fikk muligheten til det, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup til NTB.Det er ikke bare de ferdigutdannede som gjerne skulle sett at de hadde tatt et annet valg. Det gjelder også studenter. 22 prosent av dagens studenter angrer på studieretningen de har valgt, viser undersøkelsen.


 

Mennesker som jobber innenfor feltene forskning og utvikling er mest fornøyd med valget sitt. Kun 26 prosent ville valgt en annen utdanning. Innenfor økonomi, finans og ledelse er de også rimelig fornøyde, her er det 31 prosent som svarer at de ville valgt annerledes.

LES OGSÅ: Lise M. Stebekk studerer Idrett, Fysisk Aktivitet og Helse(IFAH) på Høgskulen i Sogn og Fjordane

 

- Du får bruk for alt du har lært

Brath i ManpowerGroup  sier at det ikke nødvendigvis de som planlegger mest i som lykkes best.

– Husk bare på at du får bruk for alt du har lært. Det viktigste du kan gjøre for å lykkes i arbeidslivet er å være tilpasningsdyktig og søke etterutdanning og kursing som er relevant for din jobb og din arbeidsgiver, sier hun og legger til at det ikke nødvendigvis er de som planlegger mest som lykkes best i arbeidslivet.