(StudentTorget.no):

Er du en av dem som planlegger mye og lager lister over alt som skal gjøres men som aldri får gjennomført alle planene? Her kommer rådene som vil hjelpe deg å faktisk gjennomføre det du skriver på huskelisten din.

Både i forbindelse med jul og eksamen er det mye som skal gjøres. Listen over gjøremål er lang og mange opplever nok at de aldri får krysset av alt de planla på dagens check-liste. Huskelisten fører stadig til dårlig samvittighet når man aldri kommer i mål med alt man føler man burde gjøre. Og jo lenger listen er, jo større er sannsynligheten for at vi ikke få gjennomført det vi har planer om.

- Sett konkrete mål til deg selv, råder coach Mona Mørk Wettergreen.

En av de største feilene hun mener mange gjør er å sette diffuse mål uten noe mulighet til å se et tydelig resultat.

- Om det står at du skal bli en bedre student, så er det for vagt. Hva skal til for at du blir en bedre student? Jo du må lese en time mer om dagen. For det kan du måle. Sett også opp dato for når du skal begynne, for  hvor mange dager fast i uken du skal gjøre det og når du har avsluttet det, råder hun.

 

Prioriter riktig

COACH: Mona Mørk Wettergreen sier at alt man skal få gjort bør skrives ned for å kunne komme  i mål.

En god ide kan være å bytte ut huskelappen med en kalender, skriv ned når du skal gjøre noe og hvor lang tid det vil ta. Kalenderen vil hjelpe deg å få en god oversikt over dagen din, og gjøre det enklere å gjennomføre det du har planer om. Det kan være lurt å sette dagens viktigste gjøremål tidlig på dagen og de mindre viktigere på kvelden.

- Ha brainstorming med deg selv og sett opp alt hva du skal gjøre i en rekkefølge som ikke spiller noen rolle, så setter du deg ned og begynner å prioritere, foreslår Wettergreen.

Det kan være lurt å bestemme seg for en tid på dagen. Om du må rekke å kjøpe de siste julegavene, sett av et bestemt klokkeslett for når og hvor det skal skje. Det samme gjelder planer om trening, eksamenslesing og husvask. 

 

Organiser dagen

Wettergreen mener alt bør skrives ned.

- Skriv ned hva målet er og hvilke aktiviteter som må til for å nå målet, når man skal starte og når man skal slutte, sier hun.

Studenter råder hun til å sette opp lister over alt som skal gjøres av både eksamensrelaterte ting og juleforberedelser så tidlig i semesteret som mulig.


- Det å organisere dagen sin er viktig, sett opp lister. Jeg vil alltid si at man skal prioritere studiene. Organiser dagen og hak ut det du får gjort. Det man eventuelt ikke får gjort må man føre over til dagen etter. Ikke sett for mange oppgaver på agendaen, sett opp noe som er realistisk å gjennomføre, råder hun.

 
Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: