(StudentTorget.no): 

Lederen for natteravnene i Midtbyen i Trondheim, Karl Sellgren synes fadderperioden til studentene preges av mye fyll. 
 
- (…) jeg husker at studentene før sommeren snakket om at det ikke skulle være hemningsløs fyll som introduksjon til studiene, sier Sellgren til adressa.no. 
 
 

Rapporter fra natteravnene

 
Bakgrunnen for uttalelsen er en rapport to natteravner leverte fra Midtbyen sist helg, der en av de mest erfarne natteravnene i byen opplevde en helg som var preget av mye fyll, og der natteravnene fant flere personer liggende fulle i gata. 
 
«Fint og varmt vær. Mye folk. Godt fulle ungdommer. Meldinger fra studentene: Var slitne etter uker med drikking», skriver natteravnen i rapporten.
 
«Fant ei ung kvinne alene i ei veit. Spydde. Fikk henne på beina. Sa hun var ok, det var bare magen og kroppen som hadde fått nok etter lang tids drikking. Hun hadde vært fadder. Fikk henne ut i trafikkerte gater og ba henne myndig om å holde seg der. Hun skulle det.»
 
Litt senere fant de nok en kvinne liggende på gata, som var beruset og livløs. De fikk brakt henne til sykehuset, og natteravnen forteller at de også ble skjelt ut av fulle folk som sto rundt jenta, skriver adressa.no
 
- I Munkegata i formiddag så jeg en gjeng studenter, alle var «skjenka» og krøp rundt med datamaskiner på seg. Flere var bundet fast til hverandre, de hadde bare tynne skjorter på i regnet. En klaget over at det var vondt, og den andre spurte: «Har du drukket nok?» forteller Karl Sellgren.
 
 

Fadderlederne ønsker ikke alkoholfokus

 
Fadderukas to uker lange offisielle opplegg ble avsluttet den 26. august. Nestlederen i Fadderutvalget på Dragvoll, Sondre Jahr Nygaard, kan ikke kommentere det som skjedde i helga ettersom det ikke var i fadderutvalgets regi. Men han forteller at de generelt råder linjeforeningene til å legge opp aktiviteter som ikke har fokus på alkohol. 
 
-Å få fadderuka til å bli helt alkoholfri er vanskelig. Men vi vil ikke dele ut penger til arrangementer der alkohol står i fokus, sier Nygaard til adressa.no.
 
Han sier det likevel er opp til hver enkelt linjeforening hvordan de vil legge opp introduksjonen for de nye studentene.
 
Nina Larsen Raaness er leder for Quak, som er fadderorganisasjonen til studenter ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og NKS. Hun hevder at de er bevisste på at det ikke skal legges opp til overdreven drikking under fadderuka, og at de gir konkrete tips til fadderne om at de alltid skal tilby alkoholfri drikke som et alternativ på arrangementene.
 
Møter de synlig berusede faddere med Quaks t-skjorte, ber de dem om å ta av t-skjorta og dra hjem.
 
 

LES OGSÅ: -Ikke drikk så mye at du ikke husker gårsdagen