(StudentTorget.no):

Bli med UNICEFs Instagram-kampanje og send et smil! Det beste UNICEF-smilet blir vist under Ylvis-sendingen søndag 11.november. Du kan også vinne to billetter til den direktesendte sendingen. 
 
Bruk fantasien, eller bruk en av UNICEF sine plakater når du tar bildet. Last det opp på Instagram og merk bildet med #unicefsmil 
 
Del gjerne bildet ditt på Facebook og få med vennene dine også! 
 

Hent plakater og se andre som allerede har lastet opp sitt bilde

 
Det beste smilet blir vist frem på Ylvis-sendingen på søndag og vinner billetter til showet som sendes direkte fra Dansens Hus i Oslo.
 
 

Utdanning i fokus 

 Ylvis: UNICEF spesial

 

  • Sendes på TVNorge søndag 11. november klokken 20.00
  • Programmet vies til UNICEF og TVNorges årlige fadderaksjon
  • Det blir tøys og fjas som vanlig, men med et meningsfylt bakteppe
  • Charlotte Thorstvedt og Didrik Solli-Tangen blant gjestene i showet
  • UNICEF er verdens største hjelpeorganisasjon for barn
  • Vil du bli UNICEF-fadder, send kodeord SMIL til 02015

 

Helene Sandbu Ryeng er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Hun forteller at utdanning er ett av de viktigste tiltakene for å stanse fattigdom.

- Det gjør barn i stand til å skape utvikling og et bedre liv for seg selv, sier hun. 
 
Gjennom blant annet prosjektet Schools for Africa bygger UNICEF skoler. Minst like viktig er arbeidet med å forbedre utdanningssystemene i landene hvor de jobber. Det handler om å sørge for riktig pensum, krav til kvalifikasjoner hos lærerne, at jenter og gutter har like rettigheter på skolen.
 
- Skolen er også en fantastisk arena for opplysningsarbeid om for eksempel viktigheten av rent vann, hygiene og prevensjon. Slik kunnskap redder liv, forteller Ryeng. 
 
UNICEF arbeider også for at barn i kriser får utdanning ved å sette opp provisoriske skoler. I en krise kan noen timer på skolen være det eneste som er tilnærmet normalt, i en ellers unormal situasjon.
 
 

Bli studentfadder med StudentTorget!

 
I samarbeid med UNICEF har StudentTorget som mål å skaffe 1000 nye studentfaddere. For hver nye fadder gir StudentTorget 50 kroner til UNICEF.
 
For kun 50 kroner i måneden kan du gi en skoleplass til et barn i Afrika!
 
 Slik blir du studentfadder på 1 minutt:
 
 1) Følg denne linken UNICEF sitt registreringsskjema 
 
 2) Fyll ut skjemaet 
 
 3) Dermed har du tatt steget og blitt studentfadder – og du hjelper UNICEF med å gi utdanning og en framtid til barn i Afrika