(StudentTorget.no):

Å innse at man sitter fast i en uproduktiv uke er ikke noen god følelse, enten det er på jobb, i privatlivet eller i studiene.
 
Det å snu en slik fase er mye lettere sagt enn gjort, men det er noen viktige grep man kan ta for å snu utviklingen. 
 
Lifehacker.com er en nettside som tilbyr tips triks og nedlastbare tjenester som skal hjelpe deg med å få ting gjort. De har skrevet en artikkel hvor de presenterer tre problemer som er symptomer på en uproduktiv uke, og tre teknikker for å løse problemet.
 
 

# 1: «Whack-a-mole»

 
I stedet for å utarbeide en anstendig arbeidsplan for deg selv, velger du å gå gjennom dagene ved å hoppe fra en oppgave til en annen, og du jobber med det som måtte dukke opp til enhver tid. Det er ikke ulikt det populære «Whack-a-mole» -spillet hvor du skal klubbe ned muldvarpene etter hvert som de spretter opp.  
 
Løsning:
 
Tilbring 5 minutter hver morgen med å forberede en oppgaveliste som tar for seg alle de viktigste tingene som skal gjøres. Dette gir deg noe konkret å forholde seg til i løpet av dagen, slik at du slipper å miste fokus på hva du skal få utrettet.
 
 

# 2: Å sikte på stjernene

 
Dette er en vanlig situasjon å befinne seg i. Mange lager lister som er litt for ambisiøse, og føler «sikt mot stjernene og nå tretoppene-prinsippet. Det er en produktivitets-dreper. Det er lett å falle til kort for egne forventninger fordi det aldri vil være nok tid til å få alt ferdig.
 
Løsning:
 
Prøv å anslå et omtrentlig overslag på hvor lang tid hver oppgave du ta, og forsøk å passe det inn i ledige tidslommer du ser er tilgjengelig i dagens arbeidsplan. Det som er tydelig at du ikke vil rekke bør delegeres til andre, eller forskyves til en annen dag. En vellykket arbeidsliste er ferdig avkrysset på slutten av dagen. Streb etter denne seieren hver eneste dag.
 
 

Problem # 3: Værhane-svingninger

 
Værhaner tilbringer sine dager med å vippe i den retningen vinden blåser. Men produktivitet krever at man holder fokus på oppgavene til tross for distraherende vinder som blåser rundt deg. Distraksjon er den største av alle produktivitetstyvene. Enten det er en plutselig forespørsel om hjelp fra en medarbeider eller surfing på Facebook, så vil alle distraksjoner lede deg bort fra det som virkelig trenger å bli gjort.
 
Løsning:
 
Si nei til forespørsler og prøv å minimere tiden du bruker på å slukke branner. Deleger oppgaver du ikke har tid til å fullføre hvis det er mulig, og hold deg disiplinert og fokusert på dine daglige prioriteringer. Skru heller av telefonen og internett-forbindelsen hvis det er det som skal til. Din daglige arbeidsplan er dine personlige forpliktelser, så den eneste som ikke kan leve opp til den er deg selv. 
 
 
Et siste tips fra Lifehacker:
 
Gi deg selv litt pusterom hver dag. Legg inn litt ekstra tid for det uventede og litt ekstra tid for deg selv til å ta en pause.
 

LES OGSÅ: Spis deg til en mer effektiv hjerne