(StudentTorget.no):

En gruppe studenter fra Østerrike vil nå gå rettens vei for å presse Facebook til å gjøre mer for å beskytte opplysninger om brukernes privatliv. 
 
Kampanjen som kalles «Europe versus facebook» har drevet lobbyvirksomhet i over et år for å presse fram endringer.
 
Nå vil gruppen utfordre avgjørelser som er tatt av datatilsynet i Irland, der Facebook har sitt internasjonale hovedkvarter, skriver dagensit.no.
 
 

Ikke bra nok

 
Det har i flere år rådet stor misnøye blant store deler av de mange millionene brukere verden over, av at selskapet lagrer opplysningene som brukerne legger ut om seg selv og sitt privatliv på profilsidene. De østerrikske studentene så seg imidlertid lei på det kaller
 
Gruppen har foreløpig saksøkt Facebook på 22 ulike punkter, og har fått gjennomslag på noen av disse. På tirsdag svarte gruppen at endringene ikke er store nok, og at de er skuffet over konklusjonene som det irske datatilsynet konkluderte med etter en gransking. 
 
- Vi er på rett spor, men er ikke fremme ved destinasjonen enda, skriver gruppen på sine hjemmesider. 
 
Dermed kan saken havne i retten, noe som vil medføre enorme utgifter til advokater og saksomkostningen. For å forberede seg til dette har gruppen opprettet nettsiden crowd4privacy.org, hvor de samler inn donasjoner fra andre sympatiserende for saken. 
 
Samtidig er Facebooks under hardt press fra investorer som krever større inntekter fra de store brukerbasene, som inneholder enorme mengder informasjon som potensielt kan brukes til målrettet reklame.  
 

LES OGSÅ: Syv gratis nettsider for studenter