(StudentTorget.no):

Fredrik Thorsell Næs er student ved Luftkrigsskolen i Trondheim, og nykronet vinner av årets 71 grader nord på TVNorge.
 
Mesteparten av premien på 317.500 kroner og en Nissan Pathfinder skal han donere til UNICEF og andre veldedige organisasjoner. Bilen, som er verdt om lag 500.000 kroner, vil han selge for å ha enda flere penger å donere.
 
- Jeg husker at jeg tenkte på det, at jeg håper jeg vinner den premien, for da vet jeg at mange mennesker får god nytte av pengene. Så det var absolutt en inspirasjon det også, sier Fredrik. 
 
 

Trofast støttespiller

 
I finalen av årets 71 grader nord, som ble sendt på TVNorge sist søndag, var det en tydelig fornøyd Fredrik Thorsell Næs som krysset målstreken etter flere uker ute i den norske naturen. Den samlede gevinsten på over 800.000 var ikke hovedgrunnen til at han smilte, det å vinne konkurransen var den største motivasjonen for 26-åringen fra Skien.

 


GENERØS VINNER: Fredrik Thorsell Næs oppdaget UNICEF da han så reklamen på Barcelonadraktene.

 

 

 

   
- Først og fremst var det konkurransen som inspirerte meg. Jeg har et stort konkurranseinstinkt, så jeg hadde veldig lyst til å vinne. Men jeg husker at jeg tenkte på det, at jeg håper jeg vinner den premien, for da vet jeg at mange mennesker får god nytte av mange av pengene. Så det var absolutt en inspirasjon det også, forteller Fredrik.
 
Pengene vet han nemlig at det er andre som har mer bruk for enn ham selv. Under en ferietur til Indonesia fikk han øynene opp for hvor fattig befolkningen var, og hvor mange som hadde det vondt. Han hadde allerede vært fadder i UNICEF en stund, men denne opplevelsen bidro til å øke engasjementet for fattige barn. 
  
- Det er fint å gi litt til de som trenger det mer enn oss, for det er utrolig mange ute i verden som ikke har det noe bra. Man ser det jo så sjeldent, så det er ikke noe rart at nordmenn flest ikke tenker så ofte på det. 
 
Grunnen til at han valgte Unicef begynte med at han så UNICEF-reklamen på Barcelonadrakta. Det gjorde at han undersøkte hva de egentlig dreiv med, og han skjønte at det var en stor og seriøs organisasjon som gjorde mye for hjelpe barn. 
 
- Barn er veldig viktig å hjelpe, for de klarer seg ikke selv. De er jo fremtiden vår, så det er en målgruppe som virkelig trenger hjelp. Derfor var det veldig viktig for meg å gi til dem, forklarer han. 
 
 

Alle bidrag hjelper

 
Fredrik er utdannet jagerpilot, og har tatt mye av utdannelsen i USA. Han jobbet også i to år som jagerpilot i Bodø før han returnerte til Trondheim for å fullføre en bachelorgrad i lederskap og militære fag, men også for å kunne bo i samme by som kjæresten og mange av vennene sine. 
 
Fredrik anslår å ha gitt 2000 kroner i måneden til UNICEF de siste to årene. Helt siden andre året av utdanningen har han vært lønnet av forsvaret, og han forklarer at det er dette som er grunnen til at han har hatt mulighet til å være såpass generøs. 
 
Han er glad for å ha hatt muligheten til dette, men tror ikke at han kunne gitt like mye dersom han hadde tatt en annen utdanning med ordinær studentøkonomi. Men han ønsker å tro at han kunne bidratt noe.
 
- Selv om man ikke har så mye penger, så greier man kanskje å avse noe. Litt er jo kjempebra for noen som lever i en annen del av verden hvor pengene kommer veldig godt med. Om det så er bare 100 kroner i måneden er det fortsatt til god hjelp, forklarer han. 
 
UNICEF og «Right to play» er to av organisasjonene Fredrik har bestemt seg for å gi penger til, men har vet ikke akkurat hvor mye hver av dem vil få enda. 
 
- Jeg vet hvor mye jeg skal gi bort totalt, for det er jo alt unntatt 100.000, men jeg skal også kikke på om det er noen andre organisasjoner som jeg vil gi litt til også, avslutter den gavmilde 26-åringen.
 
 

Det koster lite å hjelpe mye

 

 

For bare 50 kroner i måneden kan du hjelpe til å gi et barn en skoleplass med UNICEF og StudentTorget. 
 
I snitt koster det 1800 kroner å skape én skoleplass gjennom UNICEFs ”Schools for Africa”. Det er like mye som en student bidrar med i løpet av en treårig bachelorstudie.
 
Dette dekker kostnader til bygging av klasserom, trygg skolegård, bygging av brønn for å sikre rent drikkevann og adskilte hygienefasiliteter for gutter og jenter slik at flere barn får mulighet til en trygg skolegang. 
 

Klikk her for å bli studentfadder hos Unicef

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: