(StudentTorget.no):

YouTube-klippet der en kongeørn forsøker å stikke av med et barn i en park i Montreal, viser seg å være falskt, skriver Side3. Både ørnen og barnet er laget i 3D, og digitalt integrert i etterkant.  
 
Klippet ble lagt ut på YouTube 18. desember, og har i løpet av knappe to dager blitt sett av rundt 16 millioner ganger.
 
Studenter ved filmskolen Centre NAD i Montreal innrømmer nå at filmen ikke er ekte, og at det dreier seg om et animasjonsklipp som er laget i forbindelse med et 3D-kurs, og skal også inngå i en bacheloroppgave. 
 
Både norske og internasjonale eksperter hadde allerede fastslått at klippet må ha vært falskt innen studentene selv innrømmet filmtriksingen.
 
- Det er en oppkonstruert sak, det er helt sikkert, sa organisasjonskonsulent Morten Ree i Norsk Ornitologisk Forening til Aftenposten.no da han fikk se klippet.
 
- Det ser ut til at det er en keiserørn, som er litt mindre enn en kongeørn, og den er ikke vanlig i Montreal-området. Klørne til en ørn er opp til fem centimeter lange. Med den farten en ørn har når den slår et bytte, ville den punktert vesentlige organer i kroppen. Jeg ville tro at ungen hadde omkommet, sier Ree.
 

LES OGSÅ: Er dette DEG på Instagram?