(StudentTorget.no):

I Studentaksjonen får studenter muligheten til å gi barn i fattigere deler av verden en utdannelse, og med det en fremtid.
 
Annette Egeberg er BI-student og informasjons- og rekrutteringsansvarlig i Studentaksjonen 2013. Hun oppfordrer andre studenter til å bidra under årets aksjon.
 
- Vi i styret ønsker å påpeke at dette er en mulighet for studenter til å bidra til at barn med færre muligheter enn dem selv kan få en lysere fremtid. For de fleste studenter er det vanskelig å støtte veldedige formål økonomisk - å bli bøssebærer er derfor en glimrende måte å bidra på, forteller hun.
 
 

– Kan redde mange liv

 
52 % av befolkningen i Nicaragua lever i fattigdom, og det er et av de landene med høyest inntektsforskjeller i verden. Landsbyen Apavonta, hvor studentaksjonen skal bidra til å bygge skole, ligger i Prinzapolka-regionen nord-øst i Nicaragua. Her er hele 64 % av innbyggerne er under 18 år og 58 % av innbyggerne er analfabeter. Mangelen på skolebygg er stor i regionen, og de skolene som finnes er av svært dårlig kvalitet. Rundt 830 000 barn og unge står utenfor skolesystemet, og av de som går på skolen er det bare 45 % som fullfører 6 års skolegang. 

 

STYRET I STUDENTAKSJONEN: Fra venstre: Kristian Brandsberg, Magnus Walla, Magnus Christiansen, Annette Egeberg, , Heidi Riber, Sara Marie Abrahamsen og Maiken Ludt Parmo. Medlemmer i styret, fraværende på bildet: Celine Viktoria Vindenes og Marianne Romsøe.

 
 
Området er også svært utsatt for orkaner og naturkatastrofer. Skolen vil også fungere som et tilfluktssted for innbyggerne under ekstreme værforhold, og skolen vil derfor kunne redde mange liv i fremtiden.
 
- Skolen bygges med tak og vinduer som kan motstå tropiske stormer og orkaner, en egen rampe for handikappede barn og et rekreasjonsområde hvor barna i landsbyen kan leke trygt. I tillegg vil det bygges latriner med separate avlukke for jenter og gutter, et system for å samle regnvann og filter for å sikre trygt og rent drikkevann, forteller Annette Egeberg. 
 
Skolen vil også bli innredet med stoler og pulter til elever og lærere, undervisningstavle og annet skolemateriell. For å sikre kvalitet i undervisningen vil lærere også få opplæring gjennom Redd Barnas program «Utdanning i konflikt og katastrofe», som sikrer og inkluderer beskyttelse av barn, barns aktive rolle og deltakelse og barns rettigheter.
 

LES OGSÅ: Fullførte lærerutdanning med spansk i Nicaragua

 

Mål om 200 000

 
I år ble styret for Studentaksjonen satt veldig sent, men de har allikevel satt seg et mål om å samle inn 200 000 kr til Redd Barnas prosjekt i Nicaragua. Målet tilsvarer like mye penger som ble samlet inn i fjor, men gjengen har tro på målsettingen til tross for mindre tid.
 
- Styret er en engasjert gjeng som skal få gjennomført studentaksjonen 2013 i «rekordfart». Vi jobber hele tiden mot vår visjon om at: “BI Studentaksjonen skal bli en av de største bidragsyterne blant studenter i arbeidet med å bygge varige, kunnskapsfremmende tiltak!”, forklarer Annette.
 
For å samle inn mest mulig penger jobber de mot næringslivet og håper på å få en del støtte fra flere større bedrifter. 
 
- Men vårt hovedfokus er på studentene, og vi vil derfor arrangere en bankett for BI-studenter den 18. april, hvor alt overskuddet går til Redd Barna. I tillegg til dette vil vi stille med et crew som tilrettelegger for de som velger å være bøssebærere 15-18 april, forteller Annette
 
Hvis du ønsker å bidra kan du melde deg som bøssebærer via Studentaksjonens e-post: info.sa@sbio.no
 
Hvis du ønsker å bidra med penger, kan du gjøre det på Redd Barnas innsamlingsside, eller være på utkikk etter bøssebærerne 15-18 april.  
 
Du kan også følge arbeidet via facebook-siden «BI Studentaksjonen», og på Instagram «Studentaksjonen2013»
 

LES OGSÅ: Hard konkurranse om jobbene i utviklingsbransjen

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: