(StudentTorget.no):

Auksjonen er satt i gang av 20 år gamle Lise Marit Syftestad, som studerer samfunnsvitenskap ved høgskolen. Formålet er å samle inn penger til brønnbygging i landsbyen Chickwawe i Malawi, gjennom veldedighetsprosjektet Malawifriends, som hun selv startet opp i 2012. 
 
– Kjekke gutter i bar overkropp appellerer til mange jenter i alle fall. Jeg synes dette er en fin måte å gjøre det på, sier hun til NRK.
 
 

Vil engasjere studentene

 
På YouTube har hun lagt ut en film av de mannlige medstudentene som gir en forsmak på hva jentene (eller guttene?) kan by på. Vel å merke dreier det seg om en middags-date med «premiene».
 
Lise Marit forteller til NRK at hun skjønner at folk kan reagere på den uvanlige innsamlingsaksjonen, men håper dette vil skape engasjement og oppmerksomhet rundt saken. 

 

HJEMMESIDE: På malawifriends.com kan du lese mer om prosjektet, samt se bilder og lese om Lise Marits besøk i Afrika. (Foto: Privat)

 
 
– I dag må kvinnene gå nesten en mil for å få tak i vann, som ikke er rent heller. Denne brønnen vil sikre helse og liv for åtte familier, sier Lise Marit. 
 
I tillegg til inntektene fra auksjonen vil også billettinntektene på 100 kroner per person gå uavkortet til det veldedige prosjektet. Hun håper at dette arrangementet kan engasjere en målgruppe som kanskje ikke har det beste ryktet i veldedighetssammenheng.
 
– Ungdom og studenter blir ofte kritisert for å ikke være samfunnsengasjerte, men jeg tror jeg er et eksempel på at det ikke er sant, og jeg prøver å inspirere andre, sier hun.
 
Medstudenten Guro Solli Hansebakken har laget Youtube-videoen til auksjonen, og forteller at hun selv vil være med å by på den første karen i videoen.
 
- Jeg er villig til å kjempe for å få en middag med han, sier hun til NRK.
 
I tillegg til auksjonen blir det DJ-er, danseshow med Juice Crew fra Norske Talenter, og konsert med «Årets Urørt»-vinneren Phil T. Rich. 
 
Hvis du ønsker å støtte prosjektet, kan du gjøre det ved å bruke kontoinformasjonen under:
 
Kontonr: 2801 2845 148
Iban nr: 5628 0128 5148
Swift nr: AASPNO22
 

LES OGSÅ: Oliver vil gjøre det morsomt og kreativt å gi bort til veldedighet