(StudentTorget.no):
 
Alle utdanningsinstitusjonene i Bergen har for første gang gått sammen om å utvikle høstens fadderuke, hvor et av de store målene er å få bukt med den negative mediedekningen de har fått de siste årene. 
 
– Medias negative fremstilling av fadderuken har stått sentralt i diskusjonen, med studentmediene som unntak, sier Anders Kvernmo Langset, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, til Studvest.
 
Han forteller at fadderne de nå vil fokusere på mer faglig innhold og aktiviteter hvor alkohol ikke er i fokus. Han mener dette er en bedre løsning enn å korte ned på fadderuken.
 
 

Alternative aktiviteter

Fadderleder for Det psykologiske fakultet, Christine Wigestrand, forteller at de i år vil tilby alkoholfrie arrangementer hver dag.
 
– Ved flere av kveldene i fadderuken tilbyr vi populærvitenskapelige foredrag om sjekking, motivasjon, penger og andre temaer vi tror kan være morsomme for psykologistudenter. Foruten dette blir det blant annet quiz og spillkveld, sier hun.
 
For å dempe negativ omtale vil fadderstyrene skrive en kronikk i Bergens Tidende, samt invitere til et møte med alle medieredaksjonene i Bergen. 
 
Faddere skal også bli kurset av politiet om hva som forventes av dem gjennom fadderuken. I tillegg vil det nå bli innført en faddervaktordning, som skal ligne Natteravnene, hvor faddere skal være synlige i bybildet, tilby informasjon og hjelpe folk hjem dersom det trengs.
 
De har søkt om å få satt opp et telt ved den blå steinen i sentrum som skal fungere som en base. De har også søkt om ekstra nattbusser, og ser på mulighetene for å tilby kvelds- og helgeåpne barnehager for studentforeldre.
 
– Alt i alt er det et større fokus på tilrettelegging, samt bevisstgjøring om både mediedekning og faddernes eget ansvar overfor sine fadderbarn, sier Kvernmo Langset til Studvest.
 

LES OGSÅ: Unge avholdsfolk har mindre sex og færre venner